Инфо

9. август 2018.9. авг 2018.
ФАРКАШ СУВЕРЕНИ ВЛАДАР
ПЛИВАЊЕ 49. међународни МАРАТОН “ЈАРАК - ШАБАЦ”

ФАРКАШ СУВЕРЕНИ ВЛАДАР

Прошлогодишњи победник одбранио титулу, а трка на Сави била му је последња припрема за Европско првенство . Наступило стотинак пливача у четири трке
Кући су га чекали већ спаковани кофери за пут на Европско првенство, но одлучио је да још једном августовску недељу проведе на “шабачкој” Сави и провери снагу пред континентални шампионат. Млади Тамаш Фаркаш још једном је у Шапцу потврдио квалитет и доминацију. Био је фаворит и доминирао на 10.000 метара. Међу 28 такмичара славио је са пуних пет минута предности у односу на најближе.
- Није било лако, у неким тренуцима таласи су правили проблем, а и река је брза за ово доба године што се осети када се плива узводно. Имао сам свој циљ који сам остварио, било је падова који ми се не допадају, али идем оптимистично на Европско, покушаћу да исправим шта могу - рекао је у даху Фаркаш, још узимајући ваздух после сат и 20 минута борбе са реком.
Сестре Јечански су велике наде српског даљинског и маратонског пливања, а на овдашњем Маратону су показале да су без премца у Србији.
У исто време када је стартовала главна трка - “Трка мира”, у Јарку су млади запливали на “Трци пријатељства”.


Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa