Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
РЕАЛИЗАЦИЈА ИНВЕСТИЦИЈА У ИНФРАСТРУКТУРУ
АЛФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ КОД ФИРМЕ ПАСУБИО

РЕАЛИЗАЦИЈА ИНВЕСТИЦИЈА У ИНФРАСТРУКТУРУ

“Све инвестиције у инфраструктуру су у индустријским зонама реализоване. Желимо да подигнемо привредну активност на максимум. Моја порука свим послодавцима у Шапцу је да нико неће радити за минималац”
Протекле седмице представници Града са градоначелником Небојшом Зеленовић, присуствовали су завршним радовима асфалтирања улице код италијанске фирме Пасубио. Радови су подељени у две етапе - дужину од 200 метара и од 270 метара. Вредност радова које Град финансира је 4 милиона динара, а изводи их Шабачка фирма Југокоп.
Према речима Милана Васића, директора ЈП “Инфраструктура” овај део пута био је најоштећенији.
- Неопходно је да поред великог улагања у западну радну зону развијамо и источну радну зону. Имамо велики број компанија и запослених суграђана, стога је асфалтирање пута ургентна ствар која је морала да се реши – истакао је Васић.

Привредне
активности на
завидном нивоу
У последње две године како наводи градоначелник Небојша Зеленовић, готово све инвестиције у инфраструктуру су у индустријским зонама реализоване. Било у северозападној, где су рађене нове улице, било у источној зони.
- Улажемо тамо где је то у овом тренутку најнеопходније. Желимо да подигнемо привредну активност на максимум. Трудимо се да нађемо нове пословне партнере који ће нашим суграђанима понудити боље услове рада и већу зараду. Моја порука свим послодавцима у Шапцу је да нико неће радити за минималац. Плате морају да буду добре и људи треба да буду задовољни – истакао је Зеленовић и додао да мисли да је достигнут озбиљан ниво, а доказ за то је повећан приход од пореза на зараде и активности самосталних делатности у првих шест месеци у овој години од милион евра, што је далеко више него прошле године.
- То показује озбиљан раст. Нови капитални пројекти које правимо, тренутно се завршавају, тако да ћемо ускоро претставити грађанима понуду за изглед следеће инвестиционе године. Очекујем наравно да то буде урађено на најбољи могући начин баш као што смо урадили пројекте до сада – истиче Зеленовић.

Поверењем
до развијања
интереса
Инвеститорима је важна инфраструктура, али и професионални однос. Оно на чему се базира заједнички посао, то је према речима Небојше Зеленовића поверење.
- Ако постоји поверење, онда постоји могућност да свако развија своје интересе и да се потребе људи задовоље. Врло сам оптимистичан што се тиче нових инвестиција у град и верујем да постижемо услове пословања. Људи који су уложили новац у град имају потпуно јасну извесност да ће зарадити. Ако такву извесност имају они који сада раде у Шапцу онда ће новима који долазе бити јасно са ким имају посла. Није ни чудо што смо добили признања која смо добили. Нисмо их добили случајно, него смо их заслужили – закључује Зеленовић.
Контролор производње Луциано Корсо изразио је овом приликом захвалност градоначелнику Шапца и истакао да је план фабрике Пасубио која се бави производњом сечења коже за луксузне аутомобиле, проширење фабрике од 5.000 квадратних метара. Из тих разлога, изградња пута је од изузетног значаја.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa