Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
ПОСЛАНИЦА ДВЕРИ МАРИЈА ЈАЊУШЕВИЋ О УЛАСКУ У САВЕЗ ЗА СРБИЈУ

Опозиција Вучићу, не и држави

“Када дође време сигурна сам да ће свако ко је било какаве марифетлуке вршио, доћи на ред да одговара. Међутим, ми сада гасимо пожар у нашој кући. Спашавамо Косово и Метохију, државу и враћамо институције на управљање грађанима Србије”
Новоосновани опозициони блок Савез за Србију свој програм је првог дана августа представио у Шапцу. Око програма од 30 тачака сложиле су се политичке партије са потпуно различитим програмима.
Многе је изненадило што су се доказани евроскептици Двери прикључили савезу који чине проевропске странке. Посланица Двери Марија Јањушевић каже да многи осуђују Двери због тога што сада сарађују са одређним политичким факторима који су већ вршили неке функције у држави, али не сматра да је то проблем.
-Када дође време сигурна сам да ће свако ко је било какаве марифетлуке вршио, доћи на ред да одговара. Међутим, ми сада гасимо пожар у нашој кући. Спашавамо Косово и Метохију, државу и враћамо институције на управљање грађанима Србије. Српски покрет Двери је опозиција режиму, али не и држави. Није нам стало да само срушимо Александра Вучића, веома је важно да знамо и шта после тога, наводи Марија Јањушевић.
Од 30 тачака програма Савеза за Србију, чак 29 је из програма Двери. Јањушевић истиче да су одређене странке усвојиле добар део њиховог програма, од чега је најважнија породична политика, као и одустајање од без алтернативног пута у ЕУ.
-Двери већ дуго указују да је наталитет проблем број један у Србији. Ако не буде грађана Србије, бесмислено је било шта друго решавати. Такође, Двери су против уласка у ЕУ, зато што знамо да је услов за то признање Косова и Метохије, али нисмо против економске сарадње са свим државама у Европи. Залажемо се и за друге ствари, као што су окретање домаћој привреди, ослобађање медија, сређивање бирачких спискова. Све је то садржано у ових 30 тачака, каже наша саговорница.
Истиче задовољство због тога што други политички фактори прихватају оно што Двери предлажу, а подвлачи да су и они спремни да прихвате све оно што ће Србији донети стабилност. Осврћући се на то што је Савез свој пут званично почео у Шапцу, Марија Јањушевић наводи да је разлог томе што Српска напредна странка у овом граду није успела да направи оно што је у читавој Србији.
-Грађани Шапца одолевају пошасти СНС. Ипак, не осуђујем ни чланове ове странке ни грађане који су их гласали. Дубоко сам уверена да су обманути и изманипулисани и да ће веома брзо то и сами да увиде. Мислим да је Савез за Србију оформљен у последњем тренутку. Српски покрет Двери је увидео да је то једини начин да урадимо оно што још можемо да спречимо потпуни колапс институција и оно што је за нас најважније, да спречимо велеиздају Косова и Метохије, каже Марија Јањушевић.
Наша саговорница оснивач је Женске снаге Двери. Циљ ове мреже је да покажу да и у Дверима има жена и да оне имају шта да кажу.
-Још увек тражимо прави баланс да покажемо да се ми боримо за бољи положај жена у Србији, али у оквиру породице и друштва. Не мислимо да је радикални феминизам нешто што жени доноси добро. Не стидимо се основне, природне улоге жене да буде мајка. Уколико то не може да оствари, такође не треба да буде одбачена и трпи дискриминацију. Нама у Дверима жена је важна суштински. Битно нам је да има самопоуздање, самопоштовање, да може да бира хоће ли да развија своју каријеру, или жели само да буде домаћица и мајка, каже посланица Јањушевић која је и координатор Женске парламентарне мреже у Народној скупштини Републике Србије.
Шабац неправедно занемарен
Марија Јањушевић истиче да воли да дође у Шабац и да цени све што је Шабац значио за Србију у претходним временима.
-Волим да слушам о познатим шабачким породицама, а исто тако и да чујем шта има ново на Хиподрому и шта омладина овде воли. Шабац је занимљив град који у медијима нема право место. Жао ми је што културна дешавања у Шапцу немају шири одјек у јавности, каже наша саговорница.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa