Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
Окружна лига

Биће неизвесно и интересантно

Највиши ранг ФСМО није претходних сезона био лишен неизвесности и многи очекују да тако буде и у предстојећој сезони. Зонашке амбиције најавили Слога и Младост
Први знак за почетак утакмицa новог пр-венства Мачванске окружне лиге означиће главни арбитар у Владимирцима на дуелу Јединства и Јевремовца. Интересантно да су и претходне сезоне ова два клуба играла у првом колу, онда су сучелили снаге у Јевремовцу и домаћин је победио више него убедљиво, 5:1. Од такмичења је одустао Церић из Миокуса и према пропозицијама, поражени из баража, Јединство (МЗ) заузело је његово место.
Фаворите је тешко одредити пред старт, много екипа се појачало током прелазног рока, но најотвореније вишем рангу теже Младост (Прњавор) и Слога (Богосавац).
Изгледало је да Прњаворци имају у шаци виши ранг 2017. године. Ипак, везани порази на домаћем терену од Младости из Поцерског Причиновића и каснијег првака Борца (Лешница), однели су те амбиције. Претходне сезоне су “зелени” боравили при врху табеле, но нису могли да се надмећу са објективно јачим екипама. Високе амбиције ове сезоне треба да спроведе у дело нови тренер Дејан Обадовић. Фаворити су у првом колу против Синђелића.
Иако новајлија, Богосавац је до маја био озбиљан кандидат за зонски ранг овог пролећа. Тим респектабилних, познатих имена дуго се борио са Мачвом и Радничким, али је ипак био слабији од Богатинаца и Шапчана те чека нову прилику. Они ће попут Прњавораца имати новог стратега. Александар Јанковић Цакин спрема тим за изазове шампионске борбе. Гостовање Цера не би смело да буде проблем за тим победничких аспирација.
Није само поменути дуо био активан током прелазног рока. Појачали су редове и Млади Борац, повратници Карађорђе и Јединство са новим тренерима Петровићем, односно Милановићем, као и друге екипе, те се може очекивати много неизвесних дуела. Шампион иде директно у Колубарско-мачванску зону, другопласирани ће у бараж са вицешампионом Колубарске окружне лиге. Три екипе испадају у нижи ранг, опционо више зависно од виших рангова.
Прво коло
На старту Мачванске окружне лиге састају се: Јединство (В) - Јевремовац, Душан Силни - Јединство (Ш) (субота), Младост (ДД) - Млади Борац, Душко - Јединство (МЗ), Младост (П) -Синђелић, Подриње - Карађорђе, Слога (ЛШ) - Хајдук Станко, Слога (Б) - Цер (ЈЛ) (недеља).
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa