Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
таласи на базену
ВК “ШАБАЦ” СТАРТОВАО ПРИПРЕМЕ

таласи на базену

Припреме шабачких ватерполиста за нову сезону су започеле. Репрезентативци су добили додатних седам дана одмора. Циљ је опстанак у А1 лиги и борба са свима на домаћој сцени
Није Градски базен у Шапцу “спавао” ни током лета, тренирали су и играли млађи чланови шабачког клуба, као и друга екипа, но од 13. августа наступају и сениори. Нови тренер Миодраг Мировић идеје и планове ватерполистима је представио на првом састанку, план је, како истиче, ту, сада преостаје најважнији део, реализација.
-Имамо сјајне услове за рад, формирамо тим за респект и нема разлога да не будемо оптимисти. Претходних година постављени су темељи клупске организације, рада, што је изузетно важно, предуслов добрих резултата. Тешко је говорити детаљније о амбицијама, прелазни рок је дуг у нашем спорту, могуће су бројне промене у свим клубовима, доласци и одласци су неминовност, но мислим да је реалан опстанак у Регионалној А1 лиги и борба са свим тимовима на домаћој сцени – истиче нови тренер “Шапца.
Много је непознаница у самом такмичењу. Није познат календар, још није дефинисано да ли се међусобни резултати из РЛ преносе на домаће такмичење или не, но о томе не одлучује клуб већ Савез и руководство лиге. Клупски план рада је формиран.
-Радићемо у Шапцу, нема потребе за неким одласцима ван града. Два пута дневно ћемо тренирати. Нисмо од старта комплетни, млађи су на припремама својих репрезентативних узраста, додатни одмор добио је и Гојко Пијетловић. Пратићемо шта се дешава код других клубова, али смо сконцентрисани на себе – додаје Мировић.
Јавност се највише радује мечевима са ривалима у А1 лиги. Велики успех за клуб је борба са седам бивших шампиона старог континента, девет великих имена, но циљ је бити конкурентан већини противника.
- “Југ”, о коме не треба много да се прича, загребачка “Младост” се озбиљно појачала, добила је позивницу да игра у Лиги шампиона где не жели само да статира. “Јадран” Сплит 2020. године обележава век клуба који жели да прослави титулом шампиона Европе, све је подређено том циљу. Которски “Приморац” има амбицију наступа на финалном турниру А1 лиге. Апсолутно нико не сме да се потцени, но нећемо ни страховати од било кога – закључује Мировић.
Прелазни рок је у току, могуће су измене, но у овом тренутку на располагању су голмани: Пијетловић, Виторовић, Вукадиновић, односно играчи: Репановић, Илић, Вучинић (придошлица из Партизана), Марковић, Јанковић, Ераковић, Рогач, Лукић, Васовић, Велкић, Тохољ.
Илић на Светском
Марко Илић, првотимац “Шапца” пропушта део припрема клуба јер је уврштен на списак селектора Уроша Стевановића за Светски јуниорски шампионат у Мађарској (Сомбатељ). Бек “Шапца” је један од адута селектора који циља висок пласман. До самог поласка са репрезентацијом су радили и Ераковић, односно Васовић.
Овог лета неколико ватерполиста “Шапца” боравило је на репрезентативним припремама. Пијетловић је донео ново злато са великих такмичења (Медитеранске игре и Европско првенство), у конкуренцији за Медитеранске игре био је и центар Петар Велкић. Јанковић, Вучинић, Тохољ, Лукић, такође су били заузети овог лета.

Без квалификација
ВК “Шабац” одустао је од учешћа у квалификацијама за Лигу шампиона. Управа клуба је проценила да би то, у овом тренутку, био превелики издатак за буџет клуба који би могао да поремети његову стабилност, те је пажња усмерена на три “фронта”.
Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa