Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
ВАЖАН ДАН ЗА МИШАР
НАСТАВАК РЕАЛИЗАЦИЈЕ ПРОЈЕКАТА ИЗГЛАСАНИХ НА РЕФЕРЕНДУМУ

ВАЖАН ДАН ЗА МИШАР

Мештани Мишара изабрали су шест пројеката који ће у овој Месној заједници бити рађени од повраћаја средстава од пореза. Већина је реализована, остали су још радови на цркви, а у току је асфалтирање пута према игралишту. Радове је у среду посетио и градоначелник Небојша Зеленовић са сарадницима.
За овај пројекат је издвојено највише новца, 1.078.000 динара.
-Велико ми је задовољство што као предлагач пројеката могу да кажем да је Градска управа испоштовала све што је изгласано. Сви зацртани пројекти су урађени, још је остало нешто на цркви да се заврши и то ће бити гоотово ускоро. Урађена је капела, реконструисан центар села, део средстава је одвојен за помоћ школи, каже Милојко Поповић, предлагач више пројеката.
Улица поред терена ФК “Карађорђе” уопште није била асфалтирана, иако у њој живи доста људи. За мештане овај пројекат има велики значај.
-Ово је један од најважнијих пројеката у Мишару у последњих 10 година. Велика ствар за наше место. Ово је центар села, ту је фудбалски терен и било је важно да овај део има пристојну улицу. Пут је био један од лошијих, није био ни довољно широк, сада ће све то бити много боље, истиче Зоран Остојић председник МЗ Мишар.
Градоначелник Зеленовић је изјавио да је референдум чудо и да грађани увек доносе добре одлуке када им се да могућност да сами кажу шта је за њих најважније.
-Различите су потребе у месним заједницама. Мишарци су одлучили да ураде једну важну саобраћајницу средствима од пореза на имовину, додатно су новцем допринели и мештани који живе у овим улицама и Град. Најбитније је да не треба ја да одлучим шта је најважније у некој месној заједници. То не треба да раде ни премијерка ни председник. Када се отвори простор теме буду животне ствари које се тичу свакодневних потреба грађана. Замислите друштво у ком нико не може да пипне новац грађана Србије, ни полицију, тужилаштво, суд. Таква Србија се не би разликовала од било које друге уређене државе у Европи, рекао је градоначелник.
Други круг непосредног изјашњавања биће организован у септембру у седам месних заједница: Горњој Врањској, Орашцу, Дреновцу, Дуваништу, Табановићу, Мачванском Причиновићу и Синошевићу. Помоћник градоначелника Јелена Петровић Топаловић још једном је позвала грађане да се упишу у спискове за непосредно изјашњавање.
-Мештани Мишара су сведоци да се реализују пројекти који су изгласани претходне године у поступку непосредног изјашњавања. Наравно, има и оних који нису учествовали у поступку и позивамо их да се упишу у спискове, у месној канцеларији или Градској управи. То важи и за све остале наше суграђане, било у сеоским или у градским месним заједницама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa