Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
САВЕЗ ЗА СРБИЈУ ПРЕДСТАВИО ПРОГРАМ
У ЗРЕЊАНИНУ

Ова власт је катастрофа

Зрењанин је први град у Војводини у којем је представљен програм СЗС. На скупу у Зрењанину говорио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић
Савез за Србију представио је у уторак програмску платформу у 30 тачака грађанима Зрењанина, као првој средини у Војводини.
Обраћајући се као домаћин скупа Радош Пејовић из Двери Зрењанин рекао да тај град од данас више неће бити исти, већ град који нема страх, а да не постоји већи патриотизам од вечерашњег примера када заједно седе и разговарају представници различитих странака и политичких мишљења.
Здравко Понош, потпредседник Народне странке, говорио је о стању у полицији и војсци и указао да је стварна ситуација далеко лошија од оне коју приказује власт и да “Србији нико не може да узме ништа силом, јер, дају све што се од њих тражи”.
Понош је рекао да чињеница да је за шест година промењено шест министара, као и изјава министра Вулина о томе да ће војници имати два пара чизама, али и да сваки дан из Војске Србије оде 5 људи, јер не могу од плате да живе, јасно говори о стварној ситуацији.
Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас говорио је о проблему одласка великог броја људи из земље због ниских плата у земљи и све лошијој демографској слици и економској ситуацији.
“Када наш председник прича о људима, он заиста мисли да када се неко запосли за 25.000 динара више од тога и не вреди, а ја питам њега, када говори како је Немачка феноменална, колико би Немци радили за те плате. Нестали би у року од годину дана”, упитао је Ђилас.
Он је казао да је идеја “Савеза за Србију” да промени начин на који се људи баве политиком, а циљ да “катастрофална власт оде из Србије” и на њихово место дођу они који знају како се држава води.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да Александар Вучић није тема, већ како да “народ потроши народне паре”и да је потребно отворити простор да грађани сами о томе одлучују.
Председник Демократске странке Зоран Лутовац истакао је да нико из “Савеза за Србију” неће изгубити свој идентитет, што је питање које често постављају грађани, али и “креатори јавног мњења” и оних које не интересује да ли је коалиција око Вучића разнородна и зашто тамо има од комуниста до монархиста или оних који су за Русију или НАТО.
“Нећемо ми изгубити идентитет, јер грађани то траже од нас, они желе да политичке разлике потиснемо како бисмо остварили заједничке циљеве а они су универзални, циљеви иза којих сви ми можемо да станемо, да створимо нормалну Србију” рекао је Лутовац.
Председник покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да се о програмској платформи “Савеза за Србију” није могла чути ни једна реч на “великим медијима под контролом власти”.
“Ми живимо у држави у којој ниједан лидер опозиције није гостовао на телевизији ни у једној политичкој емисији више од пола године, у држави у којој председник Србије седам година није изашао ни на један телевизијски дуел са неким политичким неистомишљеником” казао је Обрадовић.
“Гробари радничке
класе”
Борко Стефановић, председник Левице Србије, рекао је да још нису јасно дефинисане програмске тачке које се конкретно тичу Војводине, али да грађани не треба да очекују погоршање већ доста лошег стања, у смислу дефинисања статуса, прихода и осталог.
Жељко Веселиновић, Синдикат Слога, рекао је да је једно од важних питања којим се људи у Србији не баве много питањем синдиката и навео да постоје два продржавна синдиката - Савез самосталних синдиката и УГС Независнот који су “гробари радничке класе”.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa