Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
ФЕСТИВАЛ ПЕСНИШТВА “ОЛОВКО НЕ ЋУТИ” 2018

Три лауреата

Пуне две деценије “Центар за културу Барајево” организује песнички фестивал “Оловко не ћути” отворен за све афирмисане и неафирмисане песнике, литерарне ентузијасте са подручја бивше државе. Крајем прошлог века манифестација је започела као она која промовише родољубиву поезију, али је потом проширила селекцију на пет песничких категорија, поставши тако приступачна свим људима, узрастима, стиловима.
Овог позног лета Фестивал је прославио две деценије рада, а на јубиларном конкурсу, у конкуренцији 600 песама из: Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије, три награде освојили су учесници са нашег подручја. Другу награду у категорији родољубиве поезије заслужио је Дејан Крсман Николић из Шапца за песму “Завет”, исто признање (друга награда), али у категорији мисаоне поезије припала је Душану Благојевићу из Шапца, песма “Молитва за ...”, док је Богатинац Радован Синђелић, такође у категорији мисаоне поезије добио трећу награду. Његово дело носи име “Мој добри стари Џони”.
Песме је оцењивао трочлани стручни жири у саставу: Гордана Срећковић, председник жирија, члан Удружења књижевника Србије, Чедна Радиновић Лукић, потпредседник Савеза књижевника у отаџбини и расејању и председник београдског одбора Удружења и Младен Несторовић, члан Савеза књижевника у отаџбини и расејању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa