Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
Све спремно за Игре
ТРИНАЕСТЕ ОЛИМПИЈСКЕ СЕОСКЕ ИГРЕ ГРАДА ШАПЦА

Све спремно за Игре

Тридесет Месних заједница надметаће се у 14 спортова. Мачвански Причиновић спреман да поново угости све учеснике. Уз спортски, спреман и културно–забавни програм
Већ традиционално, пред крај августа спортисти из околине града одмеравају снаге у различитим дисциплинама, чувајући такмичарски дух, надметање села, али и промовишу здрав живот и пријатељство међу људима. После две године када су спортисти наступали на Летњиковцу, Игре се поново враћају на подручје села.
-Било је заинтересованих села да организују ОСИ и претходне две године, но нису имали адекватне услове, те смо поверење указивали Летњиковцу. Мачвански Причиновић се јавио ове године, пре четири је био сјајан домаћин, знамо да су за њих Игре нешто посебно и није било дилеме коме поверити важан и одговоран задатак организације. Уз спорт смо припремили и забаву за учеснике и посетиоце, избор најлепше даме у спортској опреми, уз избор за мис шарма. Поново најбоље очекују вредне награде – рекао је председник Организационог одбора Сретен Радовановић.
У Мачванском Причиновићу живе за Сеоске игре, посебно се спремају, то им је доносило успехе на спортском плану, а сада желе да надмаше и све претходне организаторе.
-Инфраструктура је она од пре четири године, али освежена и спремна да дочека спортисте у пуном сјају. Преостали су само ситни детаљи и Игре могу почети. У Организационом одбору је 55 људи, посебну пажњу смо посветили безбедности. Уз обезбеђење, професионално, ангажујемо додатних 45 редара. Свака екипа ће имати свог редара који ће им бити на располагању. У забавном делу програма припремили смо наступ КУД “Мачва” – изјавио је на конференцији за медије представник Месне заједнице домаћина Верољуб Арнаутовић.
Синоћ је обављен жреб, а према подацима Спортског савеза, наступиће 30-ак села, односно око 2.000 спортиста.
-Програм је исти као претходних година, 14 спортова, у петак стартују такмичења, званично отварање је у суботу ујутру, од 09:30, а у недељу су финала и затварање. Позивам све да дођу и прате Игре, масовноност, али и квалитет увек пријатно изненаде – рекао је Милан Ђуповац, репрезент техничког организатора Спортског савеза Шапца.
Месна заједница, Спортски савез Шапца и град Шабац стоје иза организације Олимпијских сеоских игара. Прва три села по резултатима добијају новчане награде (100, 50 и 20 хиљада динара). Титулу брани Мачвански Причиновић.

Б. Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa