Инфо

7. април 2011.7. апр 2011.
ВЕЋЕ ГРАДА ШАПЦА

Подстицајне мере за пољопривреднике

Најважнија тачка дневног реда седнице Градског већа Града Шапца, одржане прошлог понедељка, било је упознавање са пројектима подршке пољопривредним произвођачима и давање сагласности на предлоге.
У циљу побољшања расног састава говеда, предложено је субвенционисање вештачког осемењивања крава и јуница у износу од хиљаду динара по грлу. На сеоском подручју града Шапца, у четири хиљаде газдинстава гаји се 11.719 крава и јуница. Вештачким осемењивањем претходних деценија добијен је квалитетнији приплодни и товни материјал, али ова мера није заживела у довољној мери.
Међу предложеним мерама је и кредитирање подизања засада трешања и то површина које су не мање од 20 и не веће од 50 ари. Површине преко 50 ари субвенционише Министарство пољопривреде.
Већници су упознати и са предлогом субвенционисања ископавања-бушења бунара од 30 до 100 метара дубине, са субвенцијом од 15 евра по дужном метру. Досадашња пракса, по којој је град Шабац јединствен у Србији, дала је изузетне резултате у Поцерини. Домаћинства у овом програму значајно су подигла ниво производње у повртарству и воћарству и са екстензивне прешла на интензивну производњу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa