Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
За здравље, рекорде, задовољство
СЕПТЕМБАРСКА СУБОТА – ДАН СПОРТА

За здравље, рекорде, задовољство

Друга субота у септембру објединиће више спортских догађаја током целог дана. Уз покушај постављања светског рекорда, спреман други “Шабачки полумаратон”, као и промоција зумбе
Тренутак је све ближи, а сви се надамо да бројимо последње дане пре него што Шабац нађе своје место у чувеној “Гинисовој књизи рекорда”. Кроз 15 дана наши суграђани покушаће да поставе рекорд у категорији броја људи који истовремено ради склекове, у једном ритму, 60 секунди. Организационе припреме приводе се крају истакао је један од представника организатора Дејан Павловић.
-Идеја “рођена” на “Дану необичних спортова” полако постаје стварност. Комплетан успех биће ако досегнемо циљ. Капије стадиона ФК “Мачва” биће отворене у суботу, 8. септембра, већ од осам часова ујутру, а званичан покушај планиран је између 10 и 10:30. Ускоро стиже званична делегација “Гинисове књиге рекорда”. Они одређују ритам којим се раде склекови. Пријављено је, до сада, око 700 учесника, али ми смо већ причали са спортским клубовима чији ће првотимци и јуниори подржати акцију, а пријава ће бити могућа и пред почетак, истог дана – рекао је Павловић.
После јутарњих изазова, поподне следи други “Шабачки полумаратон”. Две трке, познате од претходне године, плус новитети.
-Полумаратон стартује у 17 часова, биће организована и “Шабачка седмица” (7 км), то су трке где је пријава обавезна, а уводимо и надметања “Шабац трчи” (1 км за све суграђане), а неће изостати трке предшколаца и првака – нагласио је представник организатора Ранко Самарџић.
На Тргу шабачких жртава, у поподневним сатима биће прилике да се суграђани упознају са зумбом, присуствују и учествују на јавној презентацији вештине.
-Волимо да се представљамо као град спорта, те је ово прилика да то демонстрирамо. Успех у покушају постављања новог рекорда и велики број тркача, као и играча на часу зумбе биће јасан показатељ да смо заиста спортски град. Није неопходан велики тренинг, само добра воља. Као град увек стојимо иза манифестација масовног спорта. Позивамо све да се придруже – закључио је члан Градског већа Драган Николић.

Б. Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa