Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
Бирамо инвеститоре
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

Бирамо инвеститоре

19. августа, на Преображење Господње, општина Коцељева обележила је свој дан. Тим поводом у Дому културе уприличена је свечана академија на којој је у свом обраћању присутнима једногодишње резултате рада ове локалне самоуправе сумирао Душан Илинчић, председник општине. Он је истакао да су захваљујући добром планирању, пратећи своје приоритете и потенцијале, као и доброј сарадњи са републичким институцијама и министарствима, грађанима обезбеђени бољи услови за живот.
–Доста је урађено на путној инфраструктури а међу најзначајнијим саобраћајницама је пут за Свилеуву који је потпуно реконструисан у дужини од девет километара у сарадњи са Министарством привреде и када у наредном периоду асфалтирамо још преостала три затворићемо деоницу пута ка убској општини у потпуности- рекао је Илинчић и подсетио да су асфалтирани и делови других путева попут деонице од Брдарице до Свилеуве као и пола километра ка школи у Градојевићу. Први човек општине Коцељева најавио је почетак реконструкцију Душанове улице, те ће ово место, када радови буду окончани, добити још једну модерну улицу са паркинг местима, кишном канализацијом и тротоарима.
Он је подсетио и на значајна улагања у област електроснабдевања, телекомуникација, уређење водо токова... У протеклом периоду у овој општини реконструисане су и обновљене бројне школе. У завршној фази су и пројекти којима ће општина аплицирати за средства неопходна за санацију два школска објекта у селима Каменица и Љутице.
–Такође, можемо се похвалити и рекордним бројем уписаних ђака у Средњу школу, а посебно ћу истаћи одличне оцене и фантастичне резултате ПУ “Полетарац” који нас често обрадују са сјајним резултатима и похвалама са свих страна- истакао је председник општине у којој је привреда из године у годину све развијенија и која је, према његовим речима, замајац многих добрих, квалитетних ствари.
Поводом дана општине Коцељева присутнима се обратио и народни посланик у републичком парламенту и председник СО-е Коцељева Верољуб Матић који је оценио да је ова локална самоуправа урадила све што је неопходно за њен развој те да се сада мора размишљати стратешки. Он се осврнуо на добре саобраћајнице, на близину ауто пута који ће пролазећи кроз Уб бити тек на 20-ак километара удаљености од ове општине па је важно у том правцу поправити путну инфраструктуру како би створили један од предуслова за даљи напредак и развој. У протеклих деценију и по ова општина уложила је огромна средства у развој водосистема. Коцељева је годинама пре тога имала озбиљних проблема у водоснабдевању, посебно током летњих месеци, али је сада снабдевање грађана неупоредиво стабилније а мрежа проширена.
–Ми имамо довољно воде. Међутим, имамо најаве потенцијалних инвеститора који захтевају веће количине воде и радимо на развоју сопственог изворишта али је важно да се стратешки позиционирамо и на већим водо извориштима. У нашем случају ће то највероватније бити Стубо-Ровни Ваљево- открио је Матић. Он је поручио да је ова општина дошла у прилику да бира будуће инвеститоре јер је постигнут циљ масовног запошљавања те да је овој локалној самоуправи важно да има привредне субјекте из разних области. Најавио је да ће се у наредном периоду базирати на оне области у којима Коцељева има довољно неопходне радне снаге и која ће развијати целокупну општину и имати позитивне ефекте на пољопривреду.
–Сматрам да смо направили добар имиџ општине и то није лако постићи. Препознати смо. Није мала ствар да постигнете добар рејтинг, да вам општина буде извозна и да је однос извоза и увоза 2 према један, да вам општина буде међу првима у Мачванском округу по висини просечних плата. То не долази само- истакао је народни посланик и додао да то све не би било могуће постићи да није било подршке председника државе, председнице Владе и државних органа. Он је закључио да је према проценама многих ово најбољи период у историји општине Коцељева.
ПРИЗНАЊА ЗА ХУМАНОСТ
На свечаној академији уручена су и признања за најхуманије појединце, удружења и установе. За 50 пута дату крв плакета Црвеног крста Србије и ручни часовник, дар општине, уручени су Живку Којићу и Раду Мирковићу док је иста награда за 75 пута исказану хуманост додељена Милу Ружићу. У протеклој години сваки 6 становник села Зукве био је давалац крви што је било довољно да ова месна заједница постигне најбоље резултате и за то буду награђена доделом Плакете “Широко срце”. Црвени крст је због остварене сарадње уручио захвалнице фолклорној секцији Библиотеке “Јанко Веселиновић” као и ЈКП “Прогрес”, док је признање “Сребрни знак” које се додељује појединцима и организацијама за вишегодишњи рад који представља допринос остваривању циљева и програмских задатака Црвеног крста Србије за протеклих пет година уручено ОШ “Мића Станојловић” и Средњој школи у Коцељеви.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa