Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
ЗНАЊЕ И  ДРУГАРСТВО ОСТАЈУ ЗАУВЕК
ОТВОРЕН 13. ЛЕТЊИ МАТЕМАТИЧКИ КАМП ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“

ЗНАЊЕ И ДРУГАРСТВО ОСТАЈУ ЗАУВЕК

Летњи математички камп ОШ „Николај Велимировић“ у понедељак је отворен 13. пут. Око 200 деце из целе Србије имаће 65 предавања, која ће одржати 20 врхунских математичара.
Камп су отворили директорка школе Весна Живановић, наставник математике и идејни творац кампа Миољуб Исаиловић, студент математике и предавач, некадашњи полазник кампа Милоје Јоксимовић и у име Града Шапца, председник Скупштине Града Немања Пајић.
Директорка је деци пожелела добродошлицу и изразила задовољство што су спремни да део свог одмора проведу у овој школи.
-Дошло нам је доста деце са стране и драго нам је што ће наши ученици стећи нове пријатеље. Наравно, ту је и наставак дружења са онима који су наши гости већ неколико година, рекла је Весна Живановић.
Када је 2005. године камп први пут организован био је само у једној учионици. Ипак, редовно је организован и свих наредних година. Похађају га ученици од трећег до осмог разреда. Ове године је „порастао“ до 60 предавања из математике и још пет мотивационих предавања на којима ће деци приближити науку, а која су прилагођена свим узрастима у овом кампу.
-Ученици седмог разреда су рођени када је овај камп основан. Ово је 13. година како ширимо знање, подстичемо интерес за науку, мислимо на будућност Србије. Камп је постао традиција и ове школе и града. Овде су деца из Бања Луке, Суботице, Беогада, Пећи, Чачка, Бора... Инересовање је толико да смо на граници капацитета. Полазници нашег кампа настављају да се друже и када уђу у научне кругове, рекао је Миољуб Исаиловић, оснивач кампа.
Милоје Јоксимовић похађао је камп од трећег до осмог разреда сваке године. Касније је долазио као предавач, а сада је завршио прву годину Математичког факултета и налази се међу организаторима кампа.
-Овде се стекне енормна количина знања, али оно што остаје још дуже од тога је другарство. То овај камп чини тако специфичним. Мој разредни Миољуб Исаиловић је имао сјајну визију да ће камп једног дана постати ово што је данас, истакао је Јоксимовић.
Камп је за полазнике бесплатан. Ове године спонзор је „Телеком Србија“, а Град Шабац је од почетка уз њих.
-Ми у граду смо поносни на овај камп који има изузетну традицију. За ових 13 година кроз њега је прошло много ученика. Сада су то врсни математичари који су доносили награде и признања нашој земљи. Они су предавачи на факултетима или раде на изузетно важним позицијама у компанијама. Знање увек нађе свој пут и они који су посебни увек дођу на право место, рекао је Немања Пајић.
Полазници ће своје знање тестирати у петак, а у суботу ће бити проглашени резултати и камп ће бити свечано затворен.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa