Инфо

7. април 2011.7. апр 2011.
ПРЕДСТАВНИЦИ РУСКИХ ФИРМИ „САНТОС“ И „НЕРЕИДА“ У ШАПЦУ

ОГРОМНЕ МОГУЋНОСТИ САРАДЊЕ

У Шапцу су протекле седмице боравили представници две руске фирме за производњу, прераду и пласман воћа и поврћа „Сантос“ и „Нереида“ из града Казањ, престонице републике Татарстан. Разговори о могућности улагања у шабачки крај и сарадњи са сродним фирмама прошлог четвртка вођени су у Градској кући, а поред градоначелника Шапца Милоша Милошевића и руских привредника, састанку су присуствовали чланови Градског већа Слободан Николић и Петар Лончар, као и представници домаћих фирми: „Либертас“, „АБД
Говорећи о привредним потенцијалима, градоначелник Милошевић представио је Шабац као центар регије карактеристичне по интензивној пољопривредној производњи способној да остварује вишкове, што омогућава извоз у Русију и европске земље.
- У области Руске федерације из које гости долазе, сезона сазревања воћа и поврћа траје само три месеца. Осталих девет месеци ови производи се увозе. Имајући у виду да је Казањ град у коме живи милион и по становника, ово је одлична прилика да привреднике из Русије упознамо са шабачким произвођачима, прерађивачима и откупљивачима воћа и поврћа и покушамо пласман наших прозвода на велико руско тржиште, оценио је градоначелник Шапца.
Према речима Слободана Николића, фирме „Сантос“ и „Нереида“ поседују велике пијаце где се снабдевају грађани, трговинске радње и ресторани. Куповина воћа и поврћа у Србији је њихово основно опредељење, али истовремено су заинтересовани за улагање, конкретно у засад јабуке. С обзиром на то да Град поседује пољопривредно земљиште, најављени су разговори о његовом закупу. Домаћи попљопривредни произвођачи такође би имали користи од овог посла јер би откуп тржишних вишкова био известан, нагласио је Николић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa