Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
Откуп сунцокрета
МЛИН КОВАЧЕВИЋ

Откуп сунцокрета

У 12 откупних станица широм Мачве и Срема, Млин Ковачевић обавља откуп сунцокрета, соје и кукуруза. Пријатељски однос према произвођачима чини срж пословања. Као друштвено одговорна фирма партнери УНИЦЕФ-а у реализацији пројекта опремања дечјих игралишта
Према проценама стручњака ове године очекује се рекордан принос сунцокрета у Републици Србији. Разлог томе није у натпросечном роду, који износи око три тоне по хектру, него у чињеници да је под овом културом много више парцела него лане.
Пуздан партнер произвођачима сунцокрета Мачве и Срема ове сезоне, као и протеклих шест деценија је “Млин Ковачевић” из Липолиста.
Како би били што ближе својим добављачима број откупних станица се сваке године повећавао, а сваке сезоне управа Млина осмисли начин, како да допринесе квалитету живота заједнице. Јер, како тврде Ковачевићи, пријатељски однос према произвођачима је у њиховој фирми срж пословања.
-У нашем власништву је пет откупних станица у : Липолисту, Рибарима, Штитару, Змињаку и Трбушцу, док сунцокрет, соју и кукуруз откупљујемо на још седам места у Мачви и Срему. Односно, добављачима смо на располагању на укупно 12 локација- објашњава директор “Млина Ковачевић” Срђан Ковачевић, и додаје:
-Пријатељски однос према произвођачима ће се код нас увек неговати. Свесни смо да наша фирма никада не би постојала без тих вредних људи и добрих веза са газдинствима. За разлику од прошлих година, ове нисмо имали наградну игру, већ смо се определили за неку врсту донације. Односно, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, донирали смо по 15 динара од сваке откупљене тоне пшенице, и учествовали у изградњи дечјих игралишта.
Млин је основао Срђанов прадеда, 1960. године. Од тада до данас, ова породична фирма се развијала, расла и мењала у складу са временом и околностима. После 2000. долази до пословног процвата са акцентом на повећањем складишних капацитета, а касније са фокусом на изградњу и проширење мреже откупа. У предузећу је тренутно запослено 20 особа, док се за будућност планира повећање обима производње млинских производа.
-Тренутно имамо 10.000 тона складишних капацитета, али пшенице откупимо знатно више. Лагерујемо искључиво код нас пшеницу и кукуруз, а сунцокрет уљану репицу и соју, лагерујемо услужно у другим силосима. За ових шест деценија највише смо напредовали у откупу житарица, а у плану нам је и повећање складишних капацитета, док нам је за неке године пред нама највећи пословни циљ повећање обима производње млиниских производа, односно развијање примарне делатности која је замишљена у тренутку оснивања фирме - објашњава Срђан Ковачевић.

Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa