Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.

Деманти

Компанија Mastercard је упознато са тиме да је удружење банкарских клијената „Ефектива” поднело пријаву Комисији за заштиту конкуренције, међутим, Комисија није покренула званични поступак против компаније Mastercard.
Мастерцард је чврст у ставу да су наводи тужбе удружења „Ефектива“ неосновани и наставиће своју борбу против њих. Mastercard напомиње да је „Ефектива” већ употребила сличне наводе у тужби која је поднета против компаније пред Вишим судом у Београду 2017. године, али је Суд ту тужбу одбацио.
Важно је још једном напоменути да Mastercard не издаје картице, не поставља и не наплаћује потрошачке надокнаде и не зарађује од међубанкарских накнада које банка прихватилац плаћа банци издаваоцу картице. Mastercard потрошачима пружа реалне вредности и могућности, укључујући и сигурност, практичност и заштиту потрошача. У свакој од 210 земаља и територија на којима смо присутни послујемо по истим принципима, односно у потпуности у складу са локалним законодавством и тржишним условима. Посвећени смо унапређењу постојећих партнерстава са јавним и приватним сектором у Србији, као и креирању нових сарадњи. Наш циљ је да осигурамо да сви учесници платног тржишта уживају у модернијем и ефикаснијем систему плаћања који је прилагођен дигиталном добу. Сигурни смо да је отворени дијалог заснован на чињеницама једини начин да то постигнемо.

Компанија Mastercard

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa