Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
Кривина у огледалу

Урушавање

Рушење потпорног зида на делу Коридора десет у Грделичкој клисури представља највећу парадигму режима нашег Прворођеног. Пошто је са својом влашћу урушио све институције ове државе, ред је био да се уруши и потпорни зид, који је према његовим речима изгледао попут оних у Швајцарској.
Ако сте на тренутак и помислили – Какве везе Прворођени има са потпорним зидом који се урушио у Грделичкој клизури, немојте да имате ни тај тренутак емпатије према Прворођеном. Он је 30. маја прошле године, по прелску са места премијера на председничку функцију рекао да је „лично цртао аутопутеве и коридоре, док су други цртали границе“. У новијој српској историји забележено цртање граница је само оно радикалско и то по линији Карловац, Карлобаг, Огулин, Вировитица. Чини ми се да се и Прворођени својевремено залагао, ако не и асистирао при цртању тих граница, али није то сад битно. Важан је тај потпорни зид, а најважније је да се нико приликом рушења тог споменика напредњачке идеологије није повредио.
Када поставите одређене људе на одређена места, морате да преузмете одговорност и за њихова дела. Најпре је за министра грађевине и саобраћаја постављена Зорана Михајловић која благу везу нема са тим ресором, већ је неко ко је суверено владао ситуацијом на пољу енергетике. А, после ње, за директора Коридора Србије је именован Зоран Бабић. Сећате се оног ваздуплохова. Човек који, вероватно не може исправно да изрекне речи „коридор“ и „потпорни зид“ постављен је као велики стручњак на добро плаћен државни посао. Башка то што у тренуцима када се Прворођени бори за сваки педаљ Косова и улаже надчовечанске напоре да не оде на заслужени одмор, Бабић летује у Дизниленду.
Зашто је Србија једина земља у Европи којој се урушава тек изграђени потпорни зид на важном делу саобраћајнице према Македонији? Одговор је прост и једноставан. Зато што државне послове воде дилетанти. Људи који су до победе Томислава Николића пролећа 2012 године били шофери виђенијих радикала, келнери са аутобуских станица, власници печењара, чистачице, керамичари, геометри... почели су да се баве државним пословима. Стекли су функције и титуле, али не и знање које је непходно да би се ови озбиљни послови обављали. И нису они криви, крив је ОН што их је поставио на те и такве функције. Срећом, Бабића је ипак „угурао“ у Коридоре, а не како се причало у Контролу лета. Последице би биле много теже
И на крају, занимљиво је шта би на ову тему имале да кажу оне жене нарикаче што осташе у радикалима. Да ли је урушавање потпорног зида случајно или не, порука или нешто сасвим пето?

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa