Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
Неизвесније него лани
МЕЂУОПШТИНСКЕ ЛИГЕ 2018/19.

Неизвесније него лани

Од ове сезоне 14 екипа у међуопштинским лигама. Мање тимова, али се очекују занимљиве борбе. Повратак баража у најнижем рангу
После реорганизације број учесника претпоследњег ранга, међуопштиског степена, смањен је са 16 на 14 у свакој групи. Услед тих промена лиге стартују нешто касније. Осим новог изгледа лига, прве процене говоре да би наредна сезона могла бити и много занимљивија у овом степену. У групама “Мачва” и “Поцерина” неколико екипа има жељу да се бори за висок пласман.
Претходна сезона у “Мачви” није имала дозу неизвесности када је у питању борба за титулу. “Хајдук Станко” из Црне Баре од старта се наметнуо као главни фаворит и прву позицију није ни испуштао, нити је она била значајније угрожена. Уколико је и било дилема, отклоњене су већ на старту пролећа, те су Црнобарци сву пажњу посветли “борби” са рекордима.
“Горки” се, лета 2018. године, издваја на листи фаворита. Уз неколико промена у екипи, амбиције нису мењали и “окружне снове” имају и ове јесени. Из вишег ранга се вратила екипа “Мајура”. Иако по правилу екипе које испадну желе брз повратак, увек је шок после неуспеха отежавајућа околност. “Дрина” из Бадовинаца слови за претендента, а свакако да на клупи има најпознатије име, Братислава Ђорђевића, новог тренера са задатком да оствари високе амбиције. “Напредак” Белотић би могао да изненади “из сенке”.
“Поцерска” група донела је много више неизвесности од “Мачве” претходне, а очекују многи да и ове буде неизвесна. Најбољи дуо “Карађорђе” и “Душан Силни” сада су у округу, те шансу вреба неколико екипа. Напад на пехар најавили су у Поцерском Причиновићу. “Младост” жели у виши ранг после две године. “Раднички” Коцељева слави вредан јубилеј наредног лета и хоће да споји прославу са оном поводом великог резултата. Озбиљно су на тиму радили и у Шапцу, “Шипурским Ливадама”, док увек могу припретити и фудбалери “Војводе Степе” из Драгиња.
СЛИЧАН СИСТЕМ
Шампиони свих група Међуопштински лига пласираће се директно у Окружну лигу. Предбараж у свакој групи играју другопласирани и трећепласирани тим на терену бољег, а потом победници предбаража играју Мини лигу, где победник улази директно у Окружну лигу, а другопласирани има додатни бараж дуел са најслабијом екипом Окружне лиге која није изборила опстанак. У нижи ранг из “Мачве” и “Поцерине” мораће најмање две екипе, опциони више зависно од екипа које нису опстале у округу.
Шампиони одговарајућих општинских лига улазе у групе МОЛ, а поново је враћен бараж где ће другопласиране екипе општинског ранга, припадајуће одређеној групи вишег нивоа, међусобно одлучивати о пласману у међуопштински ранг.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa