Инфо

23. август 2018.23. авг 2018.
МОТИВ, ЖЕЉА, САН
ФУДБАЛ У недељу у ШАБАЦ ДОЛАЗИ ПАРТИЗАН (Н. 19:30)

МОТИВ, ЖЕЉА, САН

Најтеже играти против најјачих, без обзира има ли или не притиска. Осим квалитета ривала, проблем и превелики респект. Партизан под константним императивом
Партизан је свакако најјачи ривал против кога је шабачки суперлигаш до сада играо ове сезоне, реално је да тај епитет носи бар до гостовања вечитог ривала. Ипак, у односу на претходне најаве, најтеже је наћи речи које ће представити предстојећу утакмицу јер сви који воле фудбал и прате домаћу лигу знају све што је неопходно о актуелном саставу и ситуацији у “црно-белом” табору, као и у Мачви.
Лига наша, каква је таква је, увек се сведе на борбу два тима, што значи да је сваки кикс потенцијално кобан. Београђани су већ имали два од почетска сезоне. Порази у Сурдулици и реми са Лучанима већ су донели осетни минус у односу на Црвену звезду и апсолутно је победа императив за Партизан у сваком наредном колу. Нису играчи из Хумске импресионирали ни резултатски, још мање игром у домаћој лиги.
У односу на прошлосезонсо гостовање у Шапцу, у дресу тима из Београда Шапчани неће гледати Леандра Тавамбу, стрелца једног од три гола, као ни Марка Јевтовића, односно Душана Влаховића, док ће се, надамо се у не баш добром светлу, представити, између осталих, Горан Захарић на крилу, Гомеш у нападу, односно халф из Португалије Марк Валенте, штопер који је показао највише од свих придошлица до сада. Списак оних који су пристигли и напустили Београд много је дужи, но ово су најважнија имена. Уз измене на терену, догодила се промена и на клупи. Наш суграђанин Мирослав Ђукић неће сада стајати на кормилу “црно-белог” брода, већ ће ту бити Зоран Мирковић. Мирковић ће је играо у Шапцу против Мачве 1994. године. На турниру поводом 75 година Мачве”био је један од дефанзиваца Партизана у дуелу који је ондашњи друголигаш решио у своју корист 4:2. Сада га очекује другачији задатак и много важнији меч.
Иако је Партизан квалитетнији тим, потенцијалне предности Мачве постоје. Гости су мислима свакако на дуелу против Бешикташа који је на програму вечерас. У случају обећавајућег исхода, тешко ће пажњу вратити на домаћу сцену јер ће сувише бити јак “зов” нове групне фазе у Европи. Шапчани су свакако растерећенији, све осим пораза је велико изненађење, неко би рекао и сензација, те уколико се елиминише превелики респект и страх, могуће је да на семафору, после 90 минута, буде бар “равнотежа”. Свакако да шабачки суперлигаш има довољно искусних играча за овакве дуеле. Осим теже повређеног Тошића, тренер Аничић не може да рачуна на све преостале играче. Под повредом или суспензијом су: Обровац и Гигић.
Први звиждук судије огласиће се у недељу у 19.30 сати.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa