Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
ПУТ СПАЈА ШТИТАР  И ТАБАНОВИЋ
ВАЖНА ИНВЕСТИЦИЈА ФИНАНСИРАНА
ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА

ПУТ СПАЈА ШТИТАР И ТАБАНОВИЋ

Укупна вредност радова је 26 милиона динара и комплетно се финансира из градског буџета. Пут практично повезује два дела Мачве који до сада нису били спојени. Изградња пута је почетак инвестиционог циклуса који ће трајати ове јесени и читаве наредне године
Поред радова који се финансирају из средстава од пореза на имовину, у Шапцу се обављају и значајни инфраструктурни радови из буџета града. Пут који спаја Штитар и Табановић почет је да се ради још 2011. године. Сада ће бити комплетно завршен и спојиће два дела Мачве, а становницима више села знатно скратити пут.
Од пута укупне дужине 3.600 метара, остало је неасфалтирано 2.500 метара. Тренутно су у току припремни радови за асфалтирање које би требало да буде завршено у првој половини септембра. Укупна вредност радова је 26 милиона динара и комплетно се финансира из градског буџета.
-Овај пут је од великог значаја за житеље Штитара и Табановића, али и околних села. Врло је велика фрекфенција саобраћаја, јер повезује и друга села у околини, а такође и пољопривредници њим долазе до својих њива. На овај начин се скраћује и пут према Босни, рекла је Рада Гајић, одборница у Скупштини града из Штитара, и захвалила се Градској управи због тога што се поштује све што је обећано.
Председник МЗ Штитар Душан Туфегџић истакао је да овај пут практично повезује два дела Мачве који до сада нису били спојени. Како је навео, асфалтним путем од центра Штитар до центра Табановића има 15 километара, а овим који се сада ради само пет.
-Села овог дела Мачве нису била повезана са другим делом Мачве. Овим путем пролази и много трактора, јер поред тога што је овде огроман атар и у Штитару и у Табановићу постоје откупна места. Скоро 30 година се прича да ће се радити овај пут. Још су Социјалисти и Радикали овај пут “радили” пред сваке изборе од 1990. до 2000. године, па од тога ништа није било. Месне заједнице којима је битан овај пут су код Градске управе поново актуелизовале ово питање и сада ми је посебно драго што се ово ради много пре избора, а не пред изборе, рекао је Туфегџић.
Изградња овог пута почетак је инвестиционог циклуса који ће трајати ове јесени и читаве наредне године. Према речима градоначелника Шапца Небојше Зеленовића око 10 милиона евра биће уложено у путну инфраструктуру. Ради ће се путеви како у селима тако и у граду, али и други јавни простори.
-Град ће добити нов изглед, нов концепт, који сада развијамо са нашим градским урбанистима. Све одлуке које су грађани изгласали на референдумима биће такође укључене у тај инвестициони циклус. Имаћемо много инвестиција у овој години- изјавио је Зеленовић.
ШАБАЦ ИМА ЛУКУ
-Шабачка опозиција, односно Српска напредна странка воли да увек прикаже град у негативном светлу, али ја се на то нећу обазирати. Ми ћемо оно што имамо да кажемо говорити кроз инвестиције. Сада се прича да нема луке у граду. Тренутно се гради нова лучка улица која треба да повеже Источну индустријску зону са луком, која управо ради. То је инвестиција од преко 90 милиона динара која се финансира из градског буџета, рекао је градоначелник и поручио да ће на све неистине одговарати радом.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa