Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
ПРЕДЛОЗИ

РЕФЕРЕНДУМ 16. СЕПТЕМБРА

Житељи седам сеоских месних заједница Града Шапца ће 16. септембра поново имати прилику да се изјасне како желе да буде утрошен новац од пореза на имовину. Референдум ће бити одржан у Дреновцу, Горњој Врањској, Мачванском Причиновићу, Орашцу, Дуваништу, Синошевићу и Табановићу. “Глас Подриња” вам у овом броју доноси списак предложених пројеката у сваком од наведених села.
Грађани Шапца од прошле године имају могућност да сами бирају где ће бити потрошен њихов новац који уплаћују на име пореза на имовину. Наиме, мештани у 24 сеоске месне заједнице имали су прилике да одлуче шта су им приоритети у месту у којем живе. Ове године, могућност да предлажу и гласају за пројекте које сматрају битним имају сви Шапчани, односно 100.000 људи у 60 месних заједница, имаће прилику да одлуче где ће бити утрошено два милиона евра.
Пројекти изгласани прошлог децембра, реализовани су током пролећа и лета, а нови референдум за седам месних заједница заказан је за 16. септембар, а крајем октобра за још 22 месне заједнице.
Грађани који ће изаћи на биралипта у октобру, од 29. августа до 27. септембра имају прилику да поднесу своје предлоге, а надлежни поручују да свако од грађана треба да провери да ли је уписан у списак учесника. Сви који то нису до сада урадили, могу се уписати у Градској управи, или месној канцеларији до два дана пред поступак непосредног изјашњавања.
Овај пројекат је један од два за који је Шабац од НАЛЕД-а добио шампионску титулу развоја.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa