Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
Окупљамо и  градимо свој тим
СТИПЕНДИСТИ СЕТА НА ПРАКСИ

Окупљамо и градимо свој тим

“Одлука да у години јубилеја стипендирамо младе и талентоване људе, симбол је наше опредељености да улажемо у знање и стварамо свој тим”, поручују у СЕТ-у. Да им стипендија много значи слажу се гимназијалци Марија, Филип, Лука и Урош, док приправница Данијела тврди да је готово нестварно то што је одмах после школе почела да ради
Последње дане августа, стипендисти СЕТ-а проводе на пракси у овом предузећу. Наиме, гимназијалци Марија Живановић, Филип Јањић, Лука Кандић и Урош Пантелић, уз помоћ инжењера електротехнике Милоша Срећковића и Александра Павловића, усавршавају практично знање, док, данас већ бивши ученици Техничке школе Данијела Лазић и Младен Малешевић, ових дана почињу одрађивање приправничког стажа у Пројектном бироу и Фабрици бетона.

Симбол
опредељености улагања у знање
У години када слави 15 година од оснивања, предузеће за инжењеринг, консалтинг, пројектовање и изградњу СЕТ Шабац одлучило је да стипендира образовање младих и талентованих људи. Ова одлука је, наводе у СЕТ-у, симбол њихове опредељености да улажу у знање и стварају свој тим. Са тим циљем, две недеље, са ученицима Шабачке гимназије, њиховим стипендистима, раде инжењери електротехнике Милош Срећковић и Александар Павловић.
-Млади програмери су се изузетно уклопили, веома су заинтересовани и успевају већ на почетку ангажовања да ураде све постављене задатке- истиче Александар Павловић, и додаје:
-Након само неколико дана, били смо веома задовољни оним што су показали. Први задатак им је био да сами склопе један рачунар, подигну систем и направе мрежу, што су они са успехом и урадили. СЕТ окупља и гради одличан тим, овде су професионалци који знају свој посао, а осим тога се и дружимо. Са свим тим, и уз одговоран рад постижемо одличне резултате.

уЧимо и радимо
Марија, Филип, Лука и Урош, нису крили задовољство праксом у СЕТ-у, истовремено подвлачећи и значај стипендије у њиховом даљем образовном развоју.
-Стипендија ми много значи. Захваљујући њој могу да похађам школу физике “Фотон”, што ми је важно за даље проширење знања, у чему ће ми пуно помоћи и ова пракса- изјавила је Марија Живановић, ученица Шабачке гимназије.
Сличног је става и Лука Кандић, вишеструки освајач медаља на државном такмичењу из физике, који каже да већ четири године де у “Фотон”, а да праксу у СЕТ-у види као добру прилику да за кратко време прошири своја знања, те да после може да надограђује оно што је научио.
Док његов друг Урош Пантелић, носилац сребрне медаље републичког такмичења из физике тврди.
-Нама је овде баш лепо, а учимо пуно тога од Александра и Милоша. Показују нам нешто од тога што до сада нисмо знали, док ми је стипендија изузета подршка да могу да наставим учење у школи физике и тиме усвојим још више знања.
Да му је у СЕТ-у занимљиво потврђује и Филип Јањић, који каже да са другарима овде учи и ради заједно, а родитељи га код куће питају да ли иде на посао.
Нестварно:
посао одмах
после Школе
Пракса за стипендисте који су још увек у школским клупама, а прилика за посао за оне који су из њих управо изашли. Односно, док млађи средњошколци усвајају практичне вештине током двонедељне праксе, њихови нешто старији другари су добили прилику да одраде приправнички стаж у СЕТ-у. Данијела Лазић и Младен Малешевић, тек што су завршили Техничку школу, добили су прилику за први радни ангажман.
-Нестварно је што сам одмах после школе почела да радим. Добила сам стипендију до краја ове школске године, а сада и посао у Пројектном бироу. Осим тога, постоји могућност да наставим да радим овде, па се зато трудим да научим што више, али и применим знања која сам стекла у школи, јер сам се за овај посао и школовала- рекла је Данијела.
Вера у моЋ знања
Уговори о стипендирању, потписани су почетком године, док су овог августа вредни млади људи имали прилике да прошире своја знања преко стручне праксе, док у “СЕТ-у”, после ближег упознавања са њима оптимистично тврде:
-Енергија ових младих људи охрабрује нашу веру у моћ знања, образовања, стварања радне етике и професионалне и друштвене одговорности.

ЕГП

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa