Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
БЕЗ СТРАХА И ПРИТИСКА
РАДНИЧКИ И МАЧВА ГОСТУЈУ ЗА ВИКЕНД

БЕЗ СТРАХА И ПРИТИСКА

Добар почетак сезоне донео оптимизам код Богатинаца и Шапчана. Домаћини у оба дуела фаворити, изненађења нису искључена
Зону су шабачки “Раднички” и “Мачва” Богатић почели како су само могли пожелети. Десеткован повредама други најстарији шабачки фудбалски клуб дочекао је искусног зонаша “Дивце” са неколицином играча из омладинског погона. Када је било најпотребније “деца” су одиграла као да су већ искусни фудбалери зоне, надиграли госте и заслужено славили. Богатинци би можда и прихватили бод у Лајковцу, но од старта до краја су имали контролу игре, знали да матирају голмана “Задругара” и однесу јако важна и велика три бода.
Када почне лига и успеси и неуспеси не смеју дуго да се препричавају јер следе нове и нове утакмице. “Раднички” одлази у Крупањ. “Рађевац” је екипа коју многи виде као фаворита за титулу и пласман у Српску лигу. Ка том циљу воде само тријумфи, а већ су у заостатку јер су, помало неочекивано, поклекли у Ваљеву и апсолутно је императив победа над Шапчанима. Шабачки “црвени” немају шта изгубити у Рађевини. Уколико успеју да се опораве играчи који нису били на располагању у првом колу, утакмица у Крупњу могла би бити прави дерби.
“Мачва” ће поново на пут и поново исто место, Лајковац, но сада ће ривал носити плаве дресове и грб реномиранијег и познатијег тима “Железничара”, популарног “Жеље”. Дуго, јако дуго су Лајковчани играли у Српској лиги, пуних 11 узастопних сезона. Пад неколико последњих година морао је резултирати нижим рангом. Свакако да не желе ту дуго остати. Почели су лигу победом у Осечини и “црвено-црни” ће бити озбиљан испит за високе амбиције. Као и Шапчани, Богатинци препуштају улогу фаворита својим домаћинима, но не одустају од још којег “лајковачког” бода. Оба дуела на програму су у недељу, од 16 сати.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa