Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
МЛАДОСТ ПРЕ ПАУЗЕ
МАЧВА ПУТУЈЕ У ЛУЧАНЕ

МЛАДОСТ ПРЕ ПАУЗЕ

Прво полувреме дербија показатељ доброг приступа. Младост фаворит у Лучанима, но без страха код “црвено-црних”. Обровац поново у конкуренцији
Утакмице са Партизаном и Црвеном звездом се дуго препричавају, живе у сећању и то је тако. Увек је посебна атмосфера, посебан набој и још много тога што ове дуеле чини посебним. Ипак, док “чаршија” прича о ономе што се догађало пре четири дана када су у Шапцу гостовали "црно-бели", анализира на свој начин минут по минут, играчи и стручни штаб немају тај луксуз јер већ увелико би требало да се спремају за меч у Лучанима.
Приказано у првом делу против Партизана најближе је ономе што Драган Аничић жели да види од својих играча. Висок пресинг и много трчања као у недељу, донело би много бодова, али је тешко изводљиво читав меч с обзиром на мали фонд фудбалера.
Младост је далеко од Партизана по квалитету, још више по атрактивности, но том истом Партизану су узели бод у Београду, већ неколико година су добро позиционирани у Супер лиги, створили су свој систем, успели и да дебитују у Европи, играли финале Купа. Чак пет пута је Мачва играла против Младости претходне сезоне, више од свих других ривала (три пута у Лиги, два пута у Купу), “плаво-бели” су дужници који су зауставили Мачву на путу ка историји, пласману у финале Купа. Колико су Лучанци јак ривал довољно показује садашњост, без осврта на претходне сезоне. Једини су, уз Црвену звезду, непоражен тим, налазе се на трећој позицији, у шест кола су остварили по три тријумфа и ремија. На свом стадиону знају само за победе, а од три нерешена исхода на гостовањима, два су остварена код великих фаворита Војводине и Партизана. Тренер Нешко Миловановић има сличан тим као претходне сезоне, појачан Маркоским (дошао из Напретка), Млађовићем и Килибардом. Већ смо упознали носиоце игре, Тумбасевића, Пешића, Андрића, “џокер” је добро познати Обиора Одита.
У Мачви су под знаком питања Гигић, Адамовић и Јеремић, уз већ дуго повређеног Тошића, а у тим се, после суспензије, враћа Иван Обровац.
Пет дуела ових рвала 2017. и 2018. године нису доносили леп фудбал, на моменте беше и досадан, али није изостајала неизвеснот. Младост је славила у регуларном делу Лиге и реваншу полуфинала Купа. Без голова је било у плеј ауту, “мирољубивих” 1:1 у првом мечу полуфинала Купа Србије, док је шабачки тим славио у пролећној полусезони Супер лиге 2:1.
После ове, седме, рунде домаћег шампионата следи недеља одмора због обавеза репрезентације у Купу нација, а наставак лиге је 15. септембра.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa