Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Косово може одбранити само Краљевина Србија

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је седницу Председништва у Београду, поводом дефинисања ставе странке по питању Косова и Метохије, на којој су присуствовали представници ПОКС из свих делова Србије. Једногласно је одлучено:
1. Једино обновом Краљевине Србије, стећиће се услови за ефикасну одбрану српских виталних националних интереса на Косову и Метохији, јер ће се чином крунисања српског краља углед државе у свету одмах променити на боље. Обновом краљевине, обезбедиће се национално јединство, које нам је потребније него икада и консензус око најважнијег питања, а то је одбрана Косова и Метохије. Једино је краљ успевао у прошлости да постигне консензус и уједини народ и све политичке странке Из власти и опозиције око судбоносних питања за српски народ и државу.
2. Србија мора упорно инсистирати на поштовању резолуције 1244 Савета безбедности УН која је још увек на снази, а којом су Косово и Метохија признати као саставни део Србије. Присуство страних трупа и после истека мандата добијеног од УН представљаће окупацију наше територије. С обзиром на то да се међународне околности мењају и да јача утицај Русије и Кине на светској сцени, као и на све присутнију нервозу албанских вођа због све извеснијег покретања поступака против ОВК злочинаца, сматрамо да питање трајног решења за Косово и Метохију треба отворити онда када приведемо процес приступања ЕУ крају. Убрзаним стварањем равнотеже моћи у свету, створиће се услови за поштовање међународног права, а не права силе као што је данас случај.
3. Србија треба да настави реформе и усклађивање закона и прописа са онима у најразвијенијим и најуређенијим земљама Европе, нарочито оним које су монархије и да стекне услове за пуноправно чланство у ЕУ, али не по цену угрожавања својих виталних националних интереса на Косову и Метохији и Републици Српској, што подразумева непристајање на признање државана српској земљи, нити смањење права наших сународника у Босни и Херцеговини и Републици Српској гарантованих Дејтонским споразумом.

ПОКС

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa