Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
Наставак успешне сарадње
ЈАЗАКИ ДОНИРАО МИЛИОН ДИНАРА
ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ

Наставак успешне сарадње

” Овим гестом желимо да оснажимо везе између образовне институције и индустрије, односно помогнемо младим људима да се свет индустрије отвори за њихова сазнања”
Јапанска компанија „Јазаки“, прошлог уторка, донирала је опрему у вредности од милион динара шабачкој Техничкој школи. Поклоном у виду најсавременијег 3Д штампача и 40 мерних инструмената, престижна светска фирма на симболичан начин је честитала ученицима и професорима почетак нове школске године, док је истовремено најављен и наставак успешне сарадње која траје од 2016. године.
-Од самог почетка интензивно радимо на сарадњи са локалном заједницом и институцијама града Шапца, као и Техничком школом. Овим гестом желимо да оснажимо везе између образовне институције и индустрије, односно помогнемо младим људима да се свет индустрије отвори за њихова сазнања.
Донирали смо им најсавременију производну опрему, коју ће моћи да користе за потребе пракатичне наставе, из разлога да им омогућимо да још током средњег школовања стекну вештине неопходне за рад- истакла је испред компаније Јазаки Сања Костић, координатор за тренинг и развој.
Техничка школа у Шапцу има образовне модуле који су компатибилни са потребама компаније „Јазаки“. Самим тим, не изненађује чињеница да је велики број бивших ученика ове школе пронашао посао у овој јапанској фирми. Управа школе и надлежни у компанији „Јазаки“ имају исти циљ: да се ова сарадња настави, па је у том смислу дефинисан и програм стручне праксе који би требао да буде реализован током маја следеће године.
-Са компанијом „Јазаки“ смо почели да сарађујемо пре две године. За њихове потребе смо обучили 40 радника за рад на рачунарима. То су били први кораци наше сарадње. Ове године смо склопили уговор, да у мају наши ђаци, њих око 40 различитих профила, оду у Јапан на стручну праксу. На основу тог уговора смо и добили ову вредну донацију- истакао је директор шабачке Техничке школе Чедомир Смиљанић и додао да ће опрему моћи да користе сви смерови у њиховој школи, те да ће им штампач и мерни инструменти добро доћи да ученици стекну знање које ће касније моћи да примене у раду.


Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa