Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
ПОДСТИЦАЈ ЗА НАБАВКУ НОВЕ ОПРЕМЕ И МЕХАНИЗАЦИЈЕ
У ПОЉОПРИВРЕДИ

Захтеви до 17. септембра

По правилницима за подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура и примарне производње у сточарству, крајни рок за подношење захтева за остваривање подстицаја је 17. септембар 2018.године.
Висина подстицаја за набавку нове опреме и механизације по овим правилницима је у износу од 50% од вредности реализоване инвестиције, односно за подручје са отежаним условима рада у пољопривреди у износу од 65% од вредности реализоване инвестиције.
Захтев за остваривање права на подстицај подноси се Управи за аграрна плаћања Београд. Уз захтев за остваривање подстицаја подноси се и следећа документација: оригинал рачун, отпремница, гаранција (или изјава да преметна инвестиција са рачуна не подлеже гаранцији). Поред ове документације неопходно је доставити и доказ о извршеном плаћању реализоване инвестиције који може бити фискални исечак ако се плаћа готовински или потврда о извршеном преносу средстава или извод оверени од стране банке ако се плаћа безготовински. Такође, уз захтев прилажу се и уверења о измиреним пореским обавезама по основу јавних прихода, као и потврда од јединице локалне самоуправе – одељења за пољопривреду да нису корисници подстицајних средстава локалне самоуправе за исту предметну инвестицију.
Сва документа морају да гласе на носиоца пољопривредног газдинства и морају бити приложена у оригиналу или овереној фотокопији.
ПССС ШАБАЦ Саветодавац за агроекономију, Мр Зоран Бељић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa