Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
ПУНИ НАДЕ И ВЕЛИКИХ ОЧЕКИВАЊА
У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА У ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА НЕШТО ВИШЕ ЂАКА ПРВАКА

ПУНИ НАДЕ И ВЕЛИКИХ ОЧЕКИВАЊА

У понедељак је звоно и у коцељевачкој основној школи “Мића Станојловић” означило почетак још једне школске године. У клупе је први пут село 95 ђака што је нешто већи број у односу на прошлу годину. Највише првака је у Коцељеви, затим у Драгињу, Доњем Црниљеву, Каменици. Има села, попут Ћуковина, у којем је своје школовање започео тек један ученик, али и оних у којима их уопште нема
Школска дворишта су првог дана била пуна ђака и њихових родитеља који су, чини су, били усхићенији од своје деце. За њих је полазак у школу велики догађај а препуни су наде и великих очекивања.
Са ранцем на леђима почетак свог првог часа стрпљиво је чекала и шестогодишња Тамара Којић из Коцељеве. Каже да јој се у школи допада и обећава да ће бити одличан ђак.
Исто очекује и њена другарица Неда Јаворац која мисли да ће јој у школи бити лепо јер јој је о томе причала њена старија сестра. Одлучно истиче да ће слушати и учити како би добила петицу као и да бројеве воли више од слова. Говорећи о очекивањима њена мајка Марина каже да верује да ће Неда у школи бити одговорна и вредна, да ће испуњавати своје обавезе и стећи радну навику што је за почетак и најбитније.
Првог дана у новој школској години првацима је приређен програм добродошлице. Много успеха у будућем школовању пожелела им је и директорка ове образовне установе Соња Поповић која је напоменула да је добра сарадња школе са родитељима од изузетне важности и у интересу деце.

В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa