Инфо

6. септембар 2018.6. сеп 2018.
ПОТПУНО МИРАН ОДМОР
двонедељна ПАУЗА У СУПЕР ЛИГИ

ПОТПУНО МИРАН ОДМОР

У седам кола Мачва je освојила десет бодова и то је одличан учинак с обзиром на ривале које је имала - У наставку лакши распоред и прилика за стварање залихе, а већ је сусрет са Земуном прилика за нова три бода - Пауза за уигравање новајлија
Учинак више него добар за тим коме је примарна амбиција опстанак, а још много бољи када се погледа списак ривала. Порази од Спартака и Чукаричког на гостовањима и Партизана у Шапцу свакако нису непланирани и неочекивани, упркос лошој форми “голубова” из Суботице. Победа над Напретком је тријумф који је важан, док су бодови у Сурдулици и Лучанима посебно достигнуће и плен који многе екипе неће имати, чак ни много јаче и боље пласиране од Шапчана. Можда благи жал остаје за бодовима у дербију са Војводином. Реномиран ривал, дуге традиције гостовао је у Шапцу у моменту када није играо добро, није ни код нас демонстрирао ма какав квалитет већи од просечног и вероватно да је искоришћена иницијатива у првом делу Мачва је могла и до три бода.
Све у свему, то је било одлично, сада је важно оно што следи. Наредна пауза је средином октобра, а до ње ће бити одиграна четири кола у којима Шапчани имају баш ривале по мери. Неће бити лако, али нити у једном случају Мачва није аутсајдер. Већ 15. септембра у Шабац стиже Земун, а потом следе два гостовања, на Бањици и у Врању (односно гостовање врањанском Динаму које своје мечеве као домаћин игра у Сурдулици). Земун је већ “падао” у Шапцу и у Првој и у Супер лиги, две узастопне сезоне, Рад је савладан на Бањици и Мачва је играла боље у Београду, него Шапцу, док ће Динамо сигурно на Мачву гледати као тим против кога могу доћи до бодова, но свакако да не сме поглед Шапчана бити ништа другачији. По оцени већине, Врањанци су и најслабији тим Супер лиге и са најмањим шансама да опстану у лиги. У последњем колу пред другу паузу, у Шапцу, гостује ОФК Бачка, екипа која дели амбиције опстанка. Како финиш октобра и новембар доносе незгодне ривале (Звезда, Пролетер, Вождовац, Раднички), четири кола пред нама идеална су прилика за ултимативни бег из групе тимова у борби за опстанак. Није нереално ни свих 12 бодова, а свакако да је седам минимум којим клуб може бити задовољан.
Нема лиге, но тренинзи ће бити појачани јер сада треба уклопити нове играче и искористити све предности које имају. Овдашњи суперлигаш био је активнији у довођењу играча од почетка сезоне, него током лета. Пристизали су од првог кола: Шушњар, Марић, Ђоковић, Илић, Марвеђо, Жакула, Милосављевић. До Земуна би требало да се пуном тренингу врате Гигић, Јеремић и Адамовић, а све ближе повратку је и Тошић. Тренер Аничић неколико пута је истицао да је задовољан учинком, а још задовољнији игром, те да, уколико наставе овакав рад играчи, сумње у успех нема. Надамо се да ће то показати недеље и месеци који долазе.
Судећи по досадашњем току Супер лиге, адут Шапчана је одбрана, али офанзива се побољшава. По броју примљених голова Мачва је у “златној средини”. Највећи број придошлица је офанзивних карактеристика и пред тешким задатком да замене, пре свих Матића, а потом и Милинковића, односно Арсенијевића.
Душан Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa