Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
Промоција  младости и успеха
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР РЕАЛИЗУЈЕ ПРОЈЕКАТ
,,НОВИ УЗОРИ”

Промоција младости и успеха

Пројекат ,,Нови узори” биће реализован кроз неколико програма који обухватају радионице, концерте, драмско – сценска представљања и завршне програме и трајаће четири месеца, односно до краја године
Културни центар Шабац почетком септембра почиње са реализацијом пројекта ,,Нови узори”, чији основни циљ јесте промоција успешних младих уметника из нашег града. Пројекат ће трајати шест месеци и има намеру да шабачкој публици представи успешне младе људе из нашег града, који су тек завршили студирање или су на завршним годинама студија. Сви они заједнички, могу се описати као успешни млади људи који су са највишим просецима завршили студије, носиоци су бројних награда и признања у областима којима су посвећени, били или још увек јесу стипендисти града, државе или бројних других фондација за награђивање успешних студената и на крају сасвим сигурно, представаљају најбоље репрезенте града и његову будућност. Овим пројектом, сви Шапчани имаће прилику да упознају њих и њихов рад, али исто тако и ови млади људи имаће прилику да стекну бољу слику о јавној сцени, друштвеном и културном животу града Шапца.
-Наш циљ је да омогућимо шабачкој публици да упозна ове младе и успешне људе, да као установа културе промовишемо квалитет и вредности које сматрамо правим и пожељним како у нашем Граду, тако и читавом друштву. Обавеза установе културе, није само да реализује културне програме, него и да у домену у којем је то могуће, промовише вредности које се под буком примитивизма које влада у читавом друштву, не чују довољно гласно. А то су пре свега успех, квалитет, пристојност, упорност. Ко може бити бољи пример за све ово, од оних који тек крећу да корачају својим професионалним животним путем и који на крају крајева, треба да буду промотери неких нових вредности и неких нових образаца понашања. Наш циљ је да им у томе помогнемо, као установа културе и као представник једне средине која ипак цени културу и схвата значај који она у друштву има – изјавила је директорица Културног центра Шабац, Соња Петровић Јагић.
Пројекат ,,Нови узори” биће реализован кроз неколико програма који обухватају радионице, концерте, драмско – сценска представљања и завршне програме и трајаће четири месеца, односно до краја године.

КАЛИГРАФСКА
РАДИОНИЦА
Од суботе 15. септембра у Културном центру, почиње са радом калиграфска радионица шабачке графичарке Јелене Инђић, са радним називом ,,Насликај слово”, а као део пројекта ,,Нови узори”. Радионице које ће се одржавати сваке суботе у просторијама Културног центра, намењене су свим заинтересованим особама које имају жељу да се креативно изражавају кроз боју, слику и слова, јер калиграфија није само писање, већ њу чине и додатни украси (заставице, иницијали и подлога папира). Иначе, калиграфија тј. краснопис, је вештина лепог писања, која споја уметност и књижевност.У Србији је позната још од средњег века, преко манастирских писаца понајвише. Калиграфи, као људи који су ову вештину познавали трудили су се да слова улепшају, како би их учинили примамљивијим за њихову главну функцију – преношење информација.
-Драго ми је да Културни центар реализује један овакав пројекат, који ће помоћи нашој даљој афирмацији у неком професионалном смислу, али у исто време омогућити нашим бројним суграђанима да се упознају са, конкретно, вештином калиграфије, са којом признаћете и немају прилике да се свакодневно сусретну. Из тог разлога, позивам све заинтересоване суграђане, млађе и старије доби, да учествују у раду радионица калиграфије, које ће бити организоване сваке суботе, почевши од 15. септембра у просторијама Културног центра у Шапцу. Све радионице су бесплатне, а осим учења, лепог дружења и стицања нових искустава, полазници радионице ће бити оспособљени да по завршетку радионице стекну потребна знања и сами се упусте у чари калиграфије, што некима надам се, може постати и више од обичног хобија – изјавила је Јелена Инђић, учесник пројекта ,,Нови узори”.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa