Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
Осврт на борилишта

Осврт на борилишта

ТЕКВОНДО: БАЛКАНСКА СЛАВЉА - Шабачки теквондо остварио је запажене резултате на Првенству Балкана. Наша земља била је једна од десет учесница у Букурешту. Представљајући Србију борци “Летњиковца” донели су кући седам медаља, а наступало је 12 теквондиста. Шампиони нашег полуострва постали су Мина Митровић (кадет) и јуниори Марко Томић, односно Бојан Стефановић, који су злато освојили потпуно доминирајући у свакој борби. Марко Лазић и Виктор Пушкић су вицешампиони јуниорске конкуренције, а трећи на Балкану су Вања Мићић (сениор) и Лука Павловић (јуниор). Фаворит за злато био је и вишеструки шампион Иван Карајловић, но морао је да одустане због повреде.
Пет репрезентативаца имало је у имену свог клуба ТК “Шабац”, а кући су се вратили “тежи” за три медаље. Ана Тијанић постала је кадетски шампион Балкана, вицешампион је Жарко Крајишник, а кадетска бронза је око врата Уроша Белановића.
Милош Марковић бронзом и Лазар Драгојевић сребро у својим категоријама на Првенству Балкана обрадовали су репрезентацију, али и свој клуб “Винер чиви”.

КАРАТЕ: КОЈИЋ ПОНОВО ШАМПИОН – Шапчанин Томислав Којић, професор, зачетник овог спорта у нашем граду придодао је још једно злато својој колекцији. Од претходног викенда он је шампион Европе у категорији ветерана (кате), а титулу је освојио на Првенству Европе одржаном у Београду. На шампионату је наступило укупно 300 каратиста из 21 државе. Међу вредним признањима Којић има и злата са планетарног шампионата, Медитеранских игара, Балканског првенства и државних шампионата.

БОКС: АЛИЧИЋУ ЗЛАТО – Боксер шабачке “Мачве” Семиз Аличић освојио је титулу на међународној боксерској ревији у Чешкој. У јуниорској конкуренцији (категорија до 54 кг), Шапчанин је у четвртфиналу славио против Словака, потом је домаћег борца савладао у борби за финале, а у одлучујућем мечу “пао” је Пољак. Аличић је представљао репрезентацију Србије, а боксере је селектирао Васиљевић Драган.

РВАЊЕ: ЧЕТИРИ ОДЛИЧЈА – Шабачки рвачи освојили су четири медаље на традиционалном међународном “Меморијалу Никола Вуков”. У конкуренцији 269 рвача из девет земаља Илија Петровић је био други у својој категорији, док су бронзе заслужили: Наташа Петровић, Александар и Марко Савић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa