Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
ДЕРБИ У “ЈУТРО” ЛИГЕ
ПОЧИЊЕ РУКОМЕТНА СУПЕР ЛИГА

ДЕРБИ У “ЈУТРО” ЛИГЕ

Већ у првом колу “Металопластику” очекује дерби. Нови стручни штаб, прилично измењен тим гостује “Партизану”, екипи коју такође предводи ново име, некадашњи играч и Металопластике
Измењен тим, предвођен новим тренером и стручним штабом, после другачије организованих припрема током лета, почиње своје првенствене изазове. Припремни дуели су једна слика, прилика да се тим уигра, но званични мечеви су нешто друго, те је много непознаница у редовима “Металопластике” пред почетак сезоне. Ипак, као и првог дана припрема, у екипи преовлађује оптимизам и увереност да се постављене амбиције могу остварити.
Још пре завршетка претходне сезоне објављено је да Владан Јордовић каријеру наставља у иностранству. Неколико дана после велике победе у последњој рунди над нишким “Железничаром” представљен је нови шеф стручног штаба, некадашњи играч клуба, Шапчанин, Ђорђе Теодоровић. У раду ће ми помоћ пружати Небојша Стојиновић, кондициони тренер Бранислав Милојевић, уз већ легендарног физиотерапеута Бранка Мркоњића. Убрзо су пристигле и прве новајлије. Милан Рашић (пивотмен) се вратио у клуб из иностранства, конкуренцију на голу појачао је Јово Будовић (Рудар Костолац), а у бековску линију позиционирао се Александар Бабић (Ц. Звезда). Уз Бомаштера, Будовић је убрзо добио новог колегу на голу, младог репрезентативца Тодора Јандрића. На лево крило из Каћа је дошао Страхиња Петровић, а последње појачање до сада је црногорски репрезентативац Игор Радојевић. “Плавим” дресом је заменио опрему мађарског “Егера”, десни бек коме је посебна специјалност одбрана. У клубу више нису Дарко Арсић, Горан Тркуља, Војислав Брајовић, а каријеру је окончао дугогодишњи капитен Милош Митровић.
Тренер Теодоровић је променио приступ припремама, те је, на основу искуства у Норвешкој, где је до сада радио, одабрао да класичне припреме замени са више пријатељских дуела и турнира. Између осталих одиграни су двомечи против “Железничара”, дуел са “Политехником”, турнир у Румунији, Требињу и утакмица са “Мокром Гором”. Трофеј победника такмичења “Требиње 2018” сећа на лето, а први приказ урађеног даће дерби на “Бањици”.
“Партизан” је прошле године изненадио многе у првенству и сада истичу да желе то поново урадити. После много година у којима је синоним за клуб постао Ненад Максић, играч, а потом и тренер, ову јесен “црно-бели” почињу без њега. Селектор јуниорске репрезентације, после седам година је напустио клуб и кријеру наставља у Катару, а на његово место је дошао Бојан Бутулија, такође бивши играч клуба, а старији Шапчани га се сећају и у дресу “Металопластике”. Састав сличан прошлосезонском ојачао је Младен Шотић, доскорашње крило Црвене Звезде. Провере Београђана беху турнир у Кањижи где су били пети од осам екипа и још неколико припремних дуела. Проблем за “Партизан” може представљати и скорашњи одлазак капитена Живковића у Ниш који је био један од ослонаца клуба и у припремама.
Обе екипе желе, најпре, у плеј оф, а можда већ “јутро лиге” покаже ко је томе ближи. Утакмиће стартује у недељу од 18 часова.
Квартет у плеј оф
Као и претходних сезона, четири најбоље екипе из Супер лиге, плус СЕХА лигаш стварају на пролеће 2019. године плеј оф лигу за титулу где сви почињу од нуле и играју десет кола. Учесници СЕХА лиге бране трофеје, Војводина је званични шампион, Железничар освајач Купа Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa