Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
СВАКИ ИСХОД РЕЛАН
МАЧВА ГОСТУЈЕ У ПРЕСТОНИЦИ, НА БАЊИЦИ

СВАКИ ИСХОД РЕЛАН

Дерби средине табеле, иако су оба тима била задовољна и опстанком. Четврти дуел у две сезоне, обе екипе без пресије, али са победничким амбицијама
Упитно је да ли је могуће учити из својих грешака, али та универзална врлина је посебно добородшла у спорту. Утакмица против “Земуна” могла би да послужи као најбољи пример лошег наступа, свих недостатака у тиму Мачве, али и као одлично “отрежњење” после старта изнад свих очекивања. Гости су изненадили, заслужено славили, но уколико се исправе недостаци, нема ни најмањег разлога за бригу у табору “црвено – црних”. Идеални тест наученог је гостовање на Бањици.
“Рад” је грчевито водио борбу за спас овог пролећа, успели су да се снађу у свом стресу и сачувају суперлигашки статус. Као и “Мачви” и њима је предвиђана борба за опстанак, но старт им је, опет као и Шапчанима, био добар. Предвођени искусним, доказаним тренером Зораном Кизом Милинковићем, добро су сложили редове, довели добре играче током лета и знатно сигурније започели ново првенство. Против Врањанаца су показали стрпљење, чекали своју прилику и дочекали је у надокнади, надиграли, на папиру квалитетнији “Радник” и шокирали “Војводину” у Новом Саду. Порази у Крушевцу, Земуну и од “Чукаричког” нису пријатни, али ни неочекивани. Остали су током лета без искусног Волкова, Танасијевића, Веселиновића, Денића, али су тим појачали искусни Филип Касалица (некадашњи играч Мачве, сезона 2006/07), Борко Веселиновић, Марковић, а снагу чине: Лутовац, Шипчић, најбољи стрелац екипе, Игњатијевић. По ефикасности, било по броју датих или примљених голова, “грађевинари” су на средини табеле.
У три прошлосезонска меча “Мачва” и “Рад” су остварили све могуће исходе. Интересантно да је увек мање разлога за радост имао домаћин. У смирај лета, “Рад”, онда предвођен Горданом Петрићем серију лоших резултата, само на кратко, прекинуо је у Шапцу, победивши 2:1. Мирну зимску паузу, по снежном терену у Бањици, Шапчанима су обезбедили Гемовић и Милинковић доневши тријумф од 2:0 “Мачви” у Београду, док су у плеј ауту два тима поделила бодове и сачували мреже.
Победе у Сурдулици и Лучанима сасвим су снажан показатељ екипи из Шапца да утакмица на гостовању не треба да буде ма какав терет. Обе екипе би могле ривалу препустити улогу благог фаворита, али реално је утакмица екипа сличног квалитета где је све могуће. Пораз неће много забринути било ког ривала, али би могао мало “заталасати мирне воде” ове сезоне, а победник ће имати још један велики корак од зачеља. Утакмица је заказана за суботу у 19 часова.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa