Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
Изградња балон сале
Змињак

Изградња балон сале

Мештани месних заједница Змињак и Скрађани су на децембарском непосредном изјашњавању одлучили да 2,5 милиона динара од пореза на имовину утроше на прву фазу изградње балон сале поред Основне школе „Јован Цвијић“ у Змињаку.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима посетио је Змињак и разговарао о пројектима који се финансирају од пореза на имовину и том приликом истакао да непосредно изјашњавање доноси добре и конструктивне идеје и да је изградња балон сале једна од најоригиналнијих, јер када људи слободно одлучују о свом новцу, не могу да погреше.
- Мештани Змињака су једногласно одлучили да је најпотребније њима и њиховој деци, школска сала. Сада могу да виде да се њихова идеја и предлог реализује и тако ће бити у целом Шапцу. Када будемо имали референдуме у граду, људи могу са пуним уверењем да се пријаве, предложе и гласају. Све оно што буду изгласали, као градоначелник гарантујем да ће бити урађено. Зато позивам све Шапчане да се укључе и упишу у спискове, како би гласали када дође време. Отварамо простор за 100. 000 наших суграђана да кажу шта им је најважније. Новца има довољно, тачно онолико колико су суграђани уплатили пореза - навео је градоначелник.
Драган Станковић, одборник у Скупштини града Шапца и мештанин Змињака, сматра да је изградња балон сале веома важна за омладину у селу и децу која похађају школу.
– Град Шабац се бави озбиљном политиком која се заснива на идејама и реализацији тих идеја. Политика у Србији је, нажалост, неозбиљна политика, али Град Шабац себи такав усуд не сме да дозволи и кроз овакве пројекте подржава вољу грађана. Сала нам много значи и драго нам је што ће ускоро бити завршена- рекао је Станковић.
Директор ОШ „Јован Цвијић“ у Змињаку Владимир Симовић наводи да је за сваку образовну установу, а посебно основну школу приоритет да омогући ученицима добре услове за правилан психо-физички развој, како би касније развијали свој потенцијал.
У јулу је изливен темељ, а недавно је завршено постављање металне конструкције за објекат. Завршетак радова очекује се крајем септембра месеца.
М. Ж.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa