Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
ОРГАНИЗОВАНИЈЕ И ЧИСТИЈЕ
ПРОМЕНА ЛОКАЦИЈЕ НИЈЕ УТИЦАЛА НА ПОНУДУ И ПОСЕТУ

ОРГАНИЗОВАНИЈЕ И ЧИСТИЈЕ

Задовољни и трговци и посетиоци. Примедба да је ужи пролаз између тезги могла би да се узме у разматрање. Потпуна дезинформација да се улаз на Вашар наплаћује
Ново издање Шабачког вашара, који управо данас доживљава свој зенит, мало је усијао ситуацију у нашем дивном граду.
После читавог низа година, Малогоспојински вашар је „померен“, не може рећи исељен, за неколико стотина метара ближе Сави.
Овакав епилог је одмах искоришћен у политичку сврху, а портали и медији који подржавају Српску напредну странку као да су једва дочекали за читав низ критика, а да Вашар није честито ни почео. Те су променили локацију, те наплаћују паркинг, а као врхунац дезинформације и негативне кампање - наплаћује се улаз на Вашар.
Но, кренимо редом. Излагачи на овогодишњем Вашару, први су имали примедбе на „премештање“ Вашара. А, онда је уследило изненађење.
- Били смо сумњичави, али простор је много бољи. Ми смо на бетону, не дај Боже да падне киша, а увек падне, неће бити поплављено, неће бити бара и блата. Веома смо задовољни. Боље је него ранијих година - причају нам момци из Новог Сада који годинама на Шабачком вашару продају патике.
Њихове колеге, угоститељи, исто су били скептични, чак и бесни на почетку. Највише су бринули због струје. И тај проблем је решен, тако да је све спремно за велику вашарску авантуру.
- Утисак је да је све организованије и свакако чистије. Мање је прашине, а гостију је, можда и више него што смо очекивали - причају нам жене које окрећу пљескавице на једном од већих угоститељских штандова.
Када говоримо о посетиоцима Вашара, њих никада није фалило, па ни ове године. Утисак је да промена локације није утицала на број посетилаца што би тек требало да се осети ових дана.
- Апсолутно нам је свеједно где ћемо да купимо патике, варјаче, мајице, фармерке, да ли на Михајловцу или овде где је била касарна. Утисак је да је све некако организованије, сведеније. Учинило нам се да је мање, али дефинитивно није - рекле су нам Шапчанке са којима смо обишли пар штандова са новим ставрима на Шабачком вашару.
Најзапосленија на овогодишњем Вашару је свакако Снежана Ђокић, директорка Јавно-комуналног предузећа „Стари град“. Сваком је изашла у сусрет, покушала је сваки проблем да реши на лицу места, једноставно - нашла се људима који су платили закуп на Вашару.
- Простор на којем се ове године одвија Вашар је приближно исте величине као Михајловац и представља јединствену целину која је од старог подељена улицом. Виши је, није подложан подземним водама нити задржава воде услед кише која ниједном није заобишла наш Вашар. Ове године имамо већи број закупаца него што је био случај ранијих вашара - рекла је Ђокић.
Једна од смислених примедби, коју би организатори Вашара могли да узму у разматрање за наредну годину, јесте да је ширина пролаза између тезги мањи него што би требало. Он би могао да буде шири како се не би правила гужва у вашарском шпицу.
Било како било, Шабачки вашар чине понуда и људи. Ове године, без обзира на промену локације за неколико стотина метара, не недостаје ничега. Понуда је велика, цене уобичајене, забава на нову, плус је организована концертна бина на којој се организују свирке. Ко воли, нек изволи.
Бесплатан паркинг
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је у среду да се на Шабачком вашару укида наплата паркинга.
- Реакција грађана на одлуку да се паркинг наплаћује била је јако лоша, те смо се обратили стручним службама које су нам дале предлог да налаћујемо паркинг. Испоставило се да је одлука донета како би се саобраћај за време вашара увео у ред. Међутим, то се није десило, а ја не може да допусти незадовољство грађана – изјавио је Зеленовић и додао да је Градско веће је донело одлуку којом се укида наплата паркирања на местима предвиђеним за паркирање.

Наравно, улаз
се не наплаћује
Директорка ЈКП „Стари град“ више пута је јасно демантовала намерно пуштену дезинформацију путем разних портала да се улаз на Вашар наплаћује.
- Наравно да се улаз на Вашар не наплаћује. Вашар је вид окупљања народа и никада није била пракса да се улаз на Вашар наплаћује, тако да се то неће десити ни ове година - јасно је поручила директорка ЈКП „Стари град“.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa