Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
Кривина у огледалу

Када папци полете аутомобилом

Одавно знамо да није лако бити председник Србије. Последњи доказ за то су дуготрајни преговори нашег Прворођеног са председником Кине Си Ђи Пингом о извозу свињских папака, глава и репова у једну велику Кину.
Ако некако и могу да замислим да се председник Србије бави папцима и главама, некако ми то не иде да замислим кинеског председника Си Ђи Пинга. Овај наш се некако у све разуме, у све се меша, а при том је и супер-херој. Док је кинески председник само - председник. Барем се то тако нама чини. Нисам сигуран да је Си Ђи Пинг славодобитно обзнанио васколиком кинеском народу да је са српским председником договорио увоз свињских папака и глава. Али знате шта, ово је модерно доба, све је могуће.
И тако је наш прворођени обрадовао сточаре, вероватно и наше у Мачви, који сада могу да праве рачуницу и уместо да остатке од свиња спремају у пихтије, пакују у кутије са натписом - Свињски папци мејд ин Сербија. Мада ни то неће проћи без проблема, будите сигурни. Замислите када закуца пореска контрола на врата нашег познатог сточара Драгана Станковића и крене да му пребројава папке, уши и репове. Не дао Бог да се не сложе папири.
Још ако у замену за папке добијемо фабрику летећих аутомобила, ето посла деценије. Само се смејте ви, а за 30 година када се будемо возили тим летећим аутомобилима који ће да се производе у ФАП-у у Пријепољу, сетићемо се нашег Прворођеног.
Велика је шанса да добијемо технологију за израду тих летећих аутомобила, јер је наш Прворођени извукао кеца из рукава у директним преговорима са Си Ђи Пингом. Он му је, како незванично сазнајемо, понудио велику технолошку тајну за израду пихтија, тако да на тај аргумент Си Ђи Пинг није имао одговор већ је морао да пристане на трампу - ви нама пихтије, ми вама летеће аутомобиле.
Знате шта, нација која верује свом председнику када каже да у Америци на сваких десет секунди погине по један перач прозора, нема разлога да не поверује да ћемо у замену за свињске папке да добијемо летеће аутомобиле. Те исте папке смо понудили и Луку Бесону, редитељу чувеног филма Пети елемент. Он је први лансирао летеће аутомобиле у том свом остварењу, али је тражио је пауфлек, а понуђени су му папци. Није пристао и сада ће СИ Ђи Пинг да буде сит, а наш Прворођени има да лети заједно са све папцима у аутомобилу.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa