Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
ОДРЖАНЕ 45. СЕОСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ СРБИЈЕ

ПОБЕДА СПОРТА И ФЕР ПЛЕЈА

У конкуренцији од скоро хиљаду рекреативаца најуспешнији гости из Аранђеловца. Другу позицију заузели такмичари из Смедеревске Паланке док је треће место припало Јагодинцима
Прошле суботе у Коцељеви су одржане 45. Олимпијске сеоске игре Србије у организацији Савеза за рекреативни спорт Републике Србије и локалне самоуправе. Ова варош је први пут имала прилику да угости велики број рекреативаца из целе државе који су се надметали у 11 дисциплина.
У конкуренцији од скоро хиљаду рекреативаца најуспешнији су били гости из Аранђеловца. Другу позицију су заузели такмичари из Смедеревске Паланке док је треће место припало Јагодинцима.
Међу 17 екипа Коцељева је екипно заузела осмо место. У малом фудбалу екипа из овог места освојила је златну медаљу, док су одбојкашице биле друге. У појединачној конкуренцији сребро је освојио Живорад Митрић а медаљу је у дисциплини народни вишебој освојио и Александар Крајишник.
Домаћини истичу да је резултат био у другом плану јер је најважније да су гости дочекани и угошћени како доликује. Као потврда добро одрађеног посла организаторима су стигле похвале а председнику општине је уручена плакета Савеза за рекреативни спорт.
По званичним подацима у овој манифестацији учествовала су 102 волонтера али је њихов број на крају био већи јер су се многи прикључили током самих такмичења.
–Урадили су врхунски посао. Сви су били презадовољни. Најчешће питање је било колико пута смо ми то до сада организовали и када чују да смо домаћини први пут потпуно су збуњени и у неверици - истакао је члан организационог одбора и координатор професор физичког васпитања Иван Јуришић.
МЛАДИ И СТАРИ
РАМЕ УЗ РАМЕ
Победник трке у мушкој конкуренцији био је такмичар из Шапца, Никола Планко, који је очекивао добар пласман али не и победу.
–На крају је одлучивао финиш, последњих 50 метара. Задовољан сам због постигнутог резултата. Пре пет година сам престао да се бавим атлетиком и сада тренирам само рекреативно- рекао је освајач златне медаље у кросу.
У овој дисциплини екипно најуспешнији су били такмичари из Алексинца који су освојили друго, треће и четврто место.
–Трка је била одлична као и сама организација. Стаза је дуга око 1,2 км и била је добро обележена. Циљ нам је био да у укупном пласману будемо први. Задовољни смо јер је Ненад Здравковић прошао као трећи кроз циљ а четврто место је заузео Предраг Костић који је и тренер овог тима- изјавио је другопласирани такмичар Марко Николић из Алексинца.
Један од најстаријих учесника био је седамдесетшестогодишњи Мирко Радивојевић, члан коцељевачке екипе стонотенисера који није крио задовољство што је део тима. Он је поручио да је најважније учествовати и дружити се, бити активан, те да је пласман мање важан.
- Стоним тенисом сам почео да се озбиљније бавим у каснијим годинама. Први мој сусрет са овим спортом био је још у Коцељеви када смо на пијаци где су биле бетонске тезге користили као столове на које смо стављали даску уместо мрежице и правили рекете од даске. Касније смо у школи играли на табли а прави столови су дошли тек касније- прича Мирко.
СПОРТ ПРОМОВИШЕ
МАЛЕ СРЕДИНЕ
Међу званичницима који су пожелели добродошлицу гостима био је народни посланик и председник СО-е Коцељева Верољуб Матић који је званично отворио 45. сеоске олимпијске игре Србије у Коцељеви. Он је поручио да мале средине увек жуде за једном ширином, за присутношћу, јер немају превише прилика да буду у жижи интересовања.
–Спорт је нешто што спаја људе, у чему нема политике, у којем се људи друже. Он је и део једне опште културе. Мислим да смо успели све добро да организујемо и да ће сви бити задовољни. На подручју Коцељеве постоји задовољавајућа спортска инфраструктура мада мислим да можда део који се односи на фудбал треба поправити- поручио је Матић.
Председник општине Коцељева Душан Илинчић сматра да су овакве манифестације изузетно важне за мања места јер промовишу једну средину.
–Доста полажемо на развој спорта. У наредном периоду планирамо изградњу и обнову терена у Каменици, Љутицама и Свилеуви. Сеоске олимпијске игре су у великој мери допринеле промоцији овог краја јер смо имали прилику да угостимо велики број такмичара из бројних места- рекао је Илинчић.
Председник Савеза за рекреативни спорт Републике Србије проф.др Предраг Гавриловић једну од најстаријих манифестација која траје још од 1974. године види као прилику да се ситуација у домену бављења физичком активношћу поправи.

В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa