Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ

Квалитет и традиција у теглицама

Од 28. до 29. септембра 250 излагача представиће своје производе
Припреме за јубиларни десети Фестивал зимнице у Коцељеви који ће бити одржан 28. и 29. септембра одавно трају. Према најавама организатора овогодишња манифестација ће окупити око 250 излагача из целе Србије. Посетиоцима ће се својим производима и прерађевинама од воћа и поврћа представити преко 50 локалних произвођача зимнице али и 30-ак са пратећим садржајем.
–Домаћице из Коцељеве су вредне и завршавају припрему зимнице. Купцима ће понудити преко 80 хиљада тегли прерађеног воћа и поврћа из овог краја. Од тога највише киселог и слатког програма. Међутим, биће и производа који су потпуно нови и неуобичајени али веома укусни- изјавио је помоћник председника општине Верољуб Матић.
И у Домаћинству Недељковић се финализује припрема зимнице за предстојећи Фестивал. Прерађено је на стотине килограма воћа и поврћа и припремљено око 1.500 теглица и флашица.
–Са првим воћем почиње припрема за овај сајам а одмора нема током целе године, обзиром да се увек трага за неким новим рецептима, идејама, маркентишким активностима и припремама за сезону. Тренутно је актуелно припремање ајвара од печених паприка. Понудићемо купцима разне врсте џемова, слатко од смокава, шљива, купина, јагода. Имамо филет паприке, паприке у сенфу, краставчиће, шарену, ловачку, витаминску салату, цвеклу, филет паприке са додатком ђумбира и много тога још. Сваке године тежимо и ка новим производима па ћемо и ове понудити пет нових, попут џема од шаргарепе и грожђе пуњено љутом паприком- каже Марко Недељковић.
Председница организационог одбора и заменица председника општине Коцељева Славица Ранковић истиче да ће све бити спремно за десети фестивал.
–Осим већег броја излагача зимнице овогодишња манифестација ће имати и већи број такмичарских екипа у припремању ловачког гулаша. Најављено је од 280 до 300 котлића. Верујемо да ће и број посетилаца премашити прошлогодишњу цифру- рекла је Ранковић.
Осим у традиционално припремљеној зимници, одличном гулашу, свадбарском купусу, пасуљу, шкебићима, печењу и роштиљу, добром дружењу и проводу, гости ће моћи да уживају и у богатом културно-уметничком програму током два дана трајања фестивала који ће у суботу у 20 сати бити завршен концертом Хариса Џиновића и велелепним ватрометом.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa