Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
Промоција талента
Наградни конкурс „Милош Симић“

Промоција талента

У Галерији Школе примењених уметности, у току је изложба радова ученика приспелих на ликовном конкурсу "Крила". На отварању поставке додељене су награде и признања најбољима. Награду "Милош Симић" жири је равноправно доделио Славку Јанковићу и Јелени Мијаиловић, а специјално признање припало је Огњену Нинковићу. Уз радове приспеле на конкурс, изложено је и неколико слика младог уметника по коме награда носи име. Директорка школе Невенка Џокић истакла је важност конкурса, који промовише младе таленте и негује уметничку посебност какву је имао Милош.
- Ова изложба је значајна из два разлога. Један је тај што на овај начин негујемо сећање на нашег ученика Милоша Симића који нас је прерано напустио, а чије нежно присуство осећамо увек. Он је својим талентом, имагинацијом и жељом за знањем и сазнањем заиста био посебан. Драго ми је што награда носи и носиће његово име, јер свакако то заслужује. Знам да је жеља Милошевих родитеља била промоција уметности и да млади људи буду окренути што више стварлаштву, уметничкој имагинацији и то је други разлог значаја ове изложбе - навела је директорка Школе примењених уметности Невенка Џокић.
Иницијатива за наградни конкурс потекла је од родитеља Милоша Симића, а руководство Школе је подржало и реализовало идеју да се сачува Колико признања могу да помогну будућим уметницима најбоље знају њихови најближи.
- Нама као родитељима, а и њему је циљ био да се подигне ниво свести и поштовања деце које имају жеље, талента и могућности да се искажу. Проблем настаје када су та деца скрајнута и не схватају их озбиљно. Пратећи Милоша и његов рад схватио сам да је њима од пресудног значаја за даљи развој да добију признање за таленат - рекао је Зоран Симић.
Изложба је отворена до октобра.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa