Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА

Почиње изградња новог дома

Вредност пројекат 100 милиона динара. Рок за завршетак радова
270 дана
Следеће недеље на економији Средње пољопривредне школе са домом ученика Шабац почиње изградња новог ученичког дома. Објекат смештајног капацитета 110 ученика, биће опремљен собама по највишим европским стандардима, рестораном, кухињом, читаоницама, библиотеком, ТВ салом, теретаном. Пројектом је предвиђено да нова зграда буде топлом везом спојена са већ постојећим Домом, што ће се позитивно одразити и на боравак деце у старом здању.
Средства од сто милиона динара, колико је потребно за опремање и изградњу пројектованог, обезбеђена су преко кредита Развојне банке Савета Европе намењеног за изградњу и реконструкцију ученичких домова. Рок за завршетак радова је 270 дана од почетка.
-Уговор је са Министарством просвете потписан пре неколико месеци, али наша прича о изградњи новог дома траје од 2012. године. То време смо искористили да прикупимо неопходну документацију, тако да смо у тренутку када се појавила могућност код Развојне банке Савета Европе имали спреман готов пројекат- објашњава директор Средње пољопривредне школе са домом ученика Шабац, Предраг Савић.
Изградња новог објекта је од великог значаја за Пољопривредну школу у којој од 2005. функционише Дом који сваке године користи око 70 ученика. “Испод црте” их редовно остане још толико.
-Међу шабачким средњошколцима влада велико интересовање за боравак у Дому. Сваке године нам конкурише дупло више деце него што можемо да примимо. О онима који добију могућност да током школовања бораве код нас брину стручни људи, а слободно време им је употпуњено низом ваннаставних активности. Колико су мотивисани да раде у оквиру бројних, различитих секција, говори и податак, да наши питомци редовно освајају признања на домијадама и другим такмичењима. Изградња новог Дома ће омогућити, да прихватимо више деце, а старим станарима обезбедимо боље услове за учење и лични напредак- објашњава Савић и додаје.
-Приликом пројектовања зграде руководили смо се идејом да је визуелно уклопимо у амбијенталну целину економије, испунимо највише стандарде који су у Европи прописани за изградњу оваквих јединица. Велика пажња је посвећена делу намењеном деци са сметњама у развоју, и оно у шта смо, већ сада, на почетку сигурни је да ће по окончању радова, ученици код нас наћи смештај у складу са свим њиховим потребама.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa