Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
ВРХУНСКИ МУЗИЧКИ УЖИТАК У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

МТ Блуз Бенд одушевио свирком

Башта шабачког Културног центра била је место јединственог музичког хепенинга. Свој музички репертоар поделио је са Шапчанима МТ Блуз Бенд на челу са виртуозом на гитари Мирком Томићем.
Да ли због чивијашке атмосфере, лепог времена, добре промоције концерта или превелике глади Шапчана за оваквом музиком, башта је била попуњена до последњег места.
Блуз музика, која није у ово доба превише актуелна ни атрактивна на овим просторима, успела је да привуче сасвим пристојан број слушалаца. Искусни шабачки музичари и велики заљубљеници у ову врсту музике, уз већ поменутог Мирка - Наташа Томић, Ненад и Александар Тадић, Милан Мића Петровић и Владимир Недељковић су свакако и заслужили овакву посету. Поготово имајући у виду да су се у последњих месец дана представили на Нишвил фестивалу и на Invajers фестивалу у Ужицу.
Атмосфера је била сјајна, и подгревала се из песме у песму. Кулминација је наступила када се изврсном Мирку на бини придружила жива легенда домаће (и шире) блуз сцене - Драгољуб Црнчевић Црнке, фронтмен групе Pint Blank. Ова два врсна музичара су до сада сарађивала у више наврата, па је логично било да се Црнке појави на оваквом концерту у граду у којем је, како каже, сахрањен и његов деда. Заједно су, уз пратњу бенда, овом приликом одсвирали пет песама које ће дуго бити у памћењу свих присутних.
Догађај је својим сјајним музицирањем увеличао и млади виолиниста Стефан Горњик који је употпунио поставу бенда у песми Aj got a men.
У току два сата музицирања одсвиране су легендарне песме чији су аутори Ерик Клептон, Џо Кокер, Ета Џејмс, Џеј Џеј Кејл, Реј Чарлс, Џони Кеш…
Добар део концерта је забележен и већ објављен како на Јутјубу, тако и на друштвеним мрежама.
Атмосфера и реакције како за време тако и после концерта указују на то да би оваква дешавања требало да нађу место у културном животу Шапчана и да би требало да се организују и чешће.
Овај концерт је, поред других установа, фирми и лица подржала и наша кућа издавањем текста о Мирку Томићу који је уједно био и позив на овај концерт.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa