Инфо

27. септембар 2018.27. сеп 2018.
АКТИВИСТА СНС ПРИЈАВИО НАПАД НА ПОРОДИЦУ

Мистерија суботње вечери

Повереништво СНС одржало у недељу хитну конференцију за медије на којој су најоштрије осудили напад на породицу њиховог активисте. Са потпуном људском и политичком одговорношћу тврдимо да странка нема никакве непосредне нити посредне везе са оним што се догодило, тврде у Заједно за Србију
Српска напредна странка у Шапцу у суботу касно увече је саопштила да су супрузи повереника њиховог Месног одбора Јевремова Младена Чолића у дворишту претили маскирани нападачи. Како је наведено, док је жена склапала дечја колица у свом дворишту двојица нападача су прескочила ограду, покрили јој уста и очи и рекли да “Ако хоћеш да ти деца буду безбедна и да се ништа не деси твом мужу, кажи му да се смири политички”.
Странка на чијем је челу градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, осудила је свако кршење људских, грађанских и политичких права грађана, и негирала било какво учешће у инциденту, и како је наведено у саопштењу за јавост најавила изношење свих неистина изречених од стране активиста СНС пред домаће правосуђе.

Конференција СНС
Повереништво Српске напредне странке одржало је у недељу хитну конференцију за медије на којој су најоштрије осудили напад на породицу њиховог активисте.
-Син је приметио да се нешто дешава и кренуо је ка мени у тренутку када сам ја утрчала у кућу. Нисам у том моменту знала ни ко сам ни где сам. Препирала сам се и прво позвала мужа и покушала да смирим дете. Син и ја имамо здравствене проблеме. Имамо игралиште на Чавићу и дете свакодневно преживљава прозивке од друге деце, због оца који је страначки активан. То вероватно чују од родитеља, испричала је Младенова супруга Нада Чолић на конференцији.
Чолић је истакао да га нису уплашили и да ће наставити политичко деловање и да је овај догађај још више ојачао његове политичке ставове.
-Никада нисам помислио да ставим капуљачу и маску или нешто друго и да одем да претим нечијој жени и деци. Не знам сада ни како да се понашам. Мораћу да тражим полицијску заштиту за своју породицу. Надам се да се ово никоме више неће десити, рекао је Младен Чолић.
Конференцији су присуствовали и народни посланици Бобан Бирманчевић и Блажа Кнежевић. Бирманчевић је истакао да презиру нападаче на жене и децу под окриљем мрака.
-Овај чин није уплашио никога у СНС, ни у граду Шапцу. Очекујемо да се открију починиоци овог срамног акта, али што је још важније и налогодавци, рекао је Бирманчевић и позвао све грађане који трпе притиске од градских власти да се обрате најближој полицијској станици или дођу у СНС, али да то важи и ако неко из СНС буде неком претио да се такође обрате полицији или тужилаштву, рекао је Бирманчевић.
Посланик Блажа Кнежевић је рекао да је ово очекивани след свега што је било у најави и да “од људи од којих је и не чуди”. Поставио је питање да ли је овај догађај последица тајних састанака Драгана Ђиласа који је са групом људи долазио у Шабац “у касним вечерњим часовима”.
На конференцији је речено да ће МУП-у и Тужилаштву препустити да ради свој посао.

Одговор ЗЗС
Странка на чијем се челу налази градоначелник Шапца Небојша Зеленовић Заједно за Србију реаговала је на ову информацију најпре саопштењем.
- Заједно за Србију најоштрије осуђује бруталан, ничим доказан и потпуно суманут напад СНС на председника странке и градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића поводом догађаја од суботе увече у домаћинству Шапчанина Младена Чолића. СНС је очигледно доживела струјни удар суочена са чињеницом да је Савет Европе позвао председника Заједно за Србију Небојшу Зеленовића да ову институцију извести о страшним злоупотребама које власт чини у Србији више од шест година. Бесправна хапшења, употреба силе у изборима и у борби против политичких противника после избора, застрашујућа системска корупција, бескрупулозна производња лажних вести кроз манипулисање режимским медијима биће изнети пред лице институције која постоји да би штитила основне вредности цивилизације у Европи - стоји у саопштењу ЗЗС.
Даље се наводи да ЗЗС осуђује, као и увек свако кршење људских, грађанских и политичких права грађанки и грађана.
- Никада у историји политичког деловања странка и њени функционери нису предузели нити наложили било какав напад усмерен против људског интегритета политичких противника. Свако добронамеран у Србији то зна. Са потпуном људском и политичком одговорношћу тврдимо да странка нема никакве непосредне нити посредне везе са оним што се догодило у домаћинству функционера шабачких напредњака у суботу увече.
Све глупости и лажи изнете у саопштењима СНС-а биће изнете и пред домаће правосуђе. Лажне вести постале су, нажалост, зло са којим живимо. Борићемо се за нормалан и цивилизован живот као и увек до сада. Сигурни смо да ће грађани на крају донети одлуку да здрава памет и правда победе зло, глупост и лаж – додаје се у саопштењу ЗЗС.
М.М.-Н.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa