Инфо

14. април 2011.14. апр 2011.
МЛАДА ВЕТЕРИНАРКА СЛАЂАНА ЈАЊУШЕВИЋ

НА ПУТУ КА ЧИСТОЈ НАУЦИ

Студент генерације на ветеринарској медицини при Пољопривредном факултету у Новом Саду 2009/10 године. Тренутно на мастер студијама које представљају сигуран пут ка остварењу сна да постане доктор наука
Рођена је у Пријепољу. У ужичкој средњој медицинској школи завршила је за фармацеутског техничара. Након тога долази у Нови Сад где на Пољопривредном факултету уписује одсек ветеринарске медицине.
- Одувек су ме интересовале природне науке. После средње школе прво сам желела да упишем биологију, али ми је ветерина изгледала свеобухватније. Мислим да отвара веће могућности како по питању чисте науке, тако и на пољу праксе. То је чини ми се било пресудно ““ објашњава Слађана Јањушевић разлоге зашто је одабрала баш ову професију.
Да је управо ово занимање за њу право, говори и податак да је прошле године у октобру проглашена за студента генерације у 2009/10. По окончању основних студија Слађана се удаје за Николу, колегу са факултета, и прелази да живи у Горњу Врањску, тако да данас, упоредо са мастер студијама приправнички одрађује у шабачкој Ветеринарској станици. Овај посао јој је како каже, пружа могућност да оно о чему је читала у литератури сада упозна у пракси преко директног контакта са животињама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa