Инфо

4. октобар 2018.4. окт 2018.
Допис

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ КООРДИНАЦИОНО ТЕЛО ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ

Н/р гђи Зорани Михајловић
Поштована,

Подржавајући иницијативу одборница Скупштине града Шапца, начелница одељења Градске управе, директорки јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа, Савет за родну равноправност града Шапца изражава дубоко незадовољство понашањем шефа Одборничке групе и повереника Српске напредне странке у Шапцу г. Александра Пајића, на седницама Скупштине града Шапца. Наиме, на последњем заседању 28. септембра 2018. године, г. Александар Пајић у више наврата у својим излагањима за скупштинском говорницом увредио је известиоца гђу Ксенију Лукић Маровић, говорећи јој ,,да је лагала суграђане за скупштинском говорницом, обмањивала грађане Шапца и причала лажи иза којих нико не може да стане”. Такође ју је јавно испитивао зашто је променила боју косе.
Непримерено и увредљиво обраћање одборницама, директорицама и начелницама које су у улози известилаца на скупштинским заседањима, већ је постао манир г. Александра Пајића. Напомињем да се скупштинска заседања у Шапцу прате и путем директног телевизијског преноса, тако да су бројни грађани Шапца сведоци срамног односа одборника и посебног саветника министра просвете г. Пајића према колегиницама у Скупштини града Шапца.
О свему овоме постоји аудио документација коју ће Вам надлежне службе Града уступити ради упознавања и потврде наших навода.
Такође, напомињемо да се Савет за родну равноправност града Шапца неколико пута писаним путем обраћао Српској напредној странци у Шапцу због делегирања свог представника односно представнице која би учествовала у раду Савета и својим активностима и идејама допринела раду и остваривању активности Савета. Иако одговор на наш захтев од Српске напредне странке никада нисмо добили, позив за учешће у раду Савета за родну равноправност града Шапца још увек је отворен.
У нади да ћете разумети нашу потребу да пријавимо ово и свако друго непримерено понашање, очекујемо Вашу реакцију као председнице Координационог тела за родну равноправност Владе Републике Србије.
Савет за родну равноправност града Шапца Салко Карадаревић, председник

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa