Инфо

4. октобар 2018.4. окт 2018.
СНС И ДАЉЕ ПРИТИСКА ПРАВОСУЂЕ СА НАМЕРОМ
ДА ПОГАЗИ ИЗБОРНУ ВОЉУ

Хаосом би до власти

Смислили су генијалан план да после хапшења градских функционера преузму влас у граду. Из Београда су добили и главног оперативца у виду извесног Бранка Маловића
Српска напредна странка у Шапцу спремна је на све, па чак и на незаконите радње и изазивање хаоса и нереда у нашем граду не би ли се докопала власти у једином српском граду који није под контролом СНС.
У то име, смислили су генијалан план, а из Београда су добили и главног оперативца у виду извесног Бранка Маловића. Уз помоћ овог оперативца, СНС у Шапцу, обавља велики притисак на правосудни систем у Србији не би ли се по било коју цену градоначелник Шапца Небојша Зеленовић привео суду за било какво кривично дело. Већ три месеца разни инспектори и полиција, бораве у Градској управи и чешљају документацију. И нису успели ништа да нађу. Вероватно су и нашли неке прекршаје који су апсолутно занемарљиви у односу на било коју другу ситуацију у оним срединам у којима су на власти.
Притисак на Тужилаштво је најочигледније на Тужилаштво у Новом Саду, где је управо Маловић тај који покушава да издејствује хапшење по сваку цену. После хапшења, напредњаци би иницирали ванредну седницу Скупштине града, пошто на то имају право с обзиром да имају једну трећину одборника. Изазвали би хаос у Шапцу, јер би окупили своје присталице и “утерали страх у кости одборницима владајуће коалиције у Шапцу” и преузели власт. Према њиховој пројекцији, то би било довољно да предају Александру Вучићу последњи слободан град у Србији.
Да ли ће овај сценарио уродити плодом – тешко. Ако неко три месеца истражује и ништа не пронађе, тешко ће испливати било шта што би им помогло да спроведу свој план у дело, јер би га ваљда до сада нашли. Атмосфера у којој свакодневно најављују хапшење овог или оног градског функционера никада не резултира, јер да имају било шта, органи ове државе би ваљда реаговали.
Оптужили су градоначелника Шапца због извештаје Државе ревизорске инспекције која је јасно навела да ниједан динар из буџета није оштећен. Тих пет милиона евра, за које оптужују градску власт, нису украдени, по извештају ДРИ, већ су искоришћена за одређене ситуације које су се непланирано десиле. На пример, приватизација медија. Држава је рекла да је рок. 1. јун 2015. године, а онда та иста држава није испоштовала рокове и пролонгирала приватизацију за наредних шет месеци. Да ли су људи запослени у шабачким медијима требало да буду остављени без плата за тих шест месеци? По шабачким напредњацима – да, требало је. Занимљиво је, међутим, да та иста напредњачка власт већ три године, не шест месеци, финансира фантомску медијску кућу “ТАНЈУГ”. Не шест месеци, већ три године. У незваничним контактима у престоници, дошли смо до податка да је чак шест милијарди евра у Србији потрошена на готово истоветан начин на који је градска управа у Шапцу потрошила пет милиона евра током периода за који је то утврдила ДРИ и то већим делом у министарствима. И шта ћемо сада?
Слично је и са лекарима. Да ли било кога из градске управе треба ухапсити зато што је град Шабац одлучио да сам финасира плате за лекаре у сеоским амбулантама за које Министарство здравља није дозволио да се запосле. У тим амбулантама није било лекара, јер су неки отишли у пензију, а други “трбухом за крухом”. На та упражњена радна места држава није дала дозволу да се запосле други лекари. И када је Град запослио те лекаре, ти исти напредњаци су их тужили Инспекцији рада, и ти лекари су остали без посла. Напредњаци су трљали рукама и кренули да оптужују власт како не мисли на здравље људи који живе у срединама где ти лекари више нису радили.
То је политика и идеја шабачког СНС који је толико способан да од лета 2012. године и даље нема градски одбор, већ повереништво. Па, логично је да ако не могу у странци да се организују, како би тек град водили.
Када је реч о главном оперативцу, кога су многи имали прилике у Шапцу да виде, упознају и разговарају са њим, важно је рећи да је искусан и висококотиран кадар СНС. Неки кажу да је и у кумовским везама са члановима породице Александра Вучића, и у партијској номенклатури задужен за јужни Банат и Подунавље, али је веома активан и у шабачком крају. У међувремену је постао и потпредседник Извршног одбора СНС. Познат је и по томе што је ударио шамар градоначелници Вршца Драгани Митровић. Маловић је, иначе извршни директор Ер Србије. Сасвим је очекивано да је ухлебљење нашао управо у овом предузећу, нарочито ако се покаже као тачна урбана легенда да је радио као таксиста на београдском аеродрому. Доћи до његове званичне биографије није било могуће на итернету.
Напади на Шабац су се интензивирали после конференције за штампу Зеленовића у Београду где је, заједно са својим колегама из Параћина и Чајетине најавио одлазак у Стразбур 6. новембра где ће говорити о притисцима налокалне средине у којима СНС није власти у оквиру дебате Савета Европе под називом “Градоначеници под притиском”.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa