Инфо

4. октобар 2018.4. окт 2018.
Кривина у огледалу

Како нас више није стид

Волео бих да сам могао да видим израз лица Прворођеног и Војводе од фикуса када су им сарадници јавили шта се десило у појекту који толико здушно подржавају – Задрузи два.
У праву су онлајн издања српских медија када тврде да ништа монструозније није речено на српским телевизијама. Извезни пацијент, који је очигледно повучен са терапије и пуштен у један од водећих српских имагинаријума са задатком да заглупљује бирачко тело, испричао је најогавнији виц који је икада једна српска камера забележила.
Елем, тај појавни облик људског живота, учествујући у пројекту који више него срчано бране сви, почевши од Прворођеног, Слинавог, најпознатијег српског дезертера, оне урокљиве чланице РЕМа, па до Војводе од фикуса, испричао је виц који је згрозио чак и остале укућане тог имагинаријума.
“Где је била мала Милица када је пала бомба? Свуда”, овим вицем је тај дебил хтео да насмеје своје колеге и да освоји ласкаву титулу победника у причању вицева. Да подсетимо, ради се о Милици Ракић, девојчици која је погинула током НАТО бомбардовања 1999. године. Тај Прворођени који доживљава ванвременски врхунац гледајући ТВ Пинк од раних јутарњих сати, док није дошао на власт Милицу Ракић није испуштао из уста. Овај виц није тема Сарапе који се снебива што су кравама у Ђиласово време сечени рогови. Жељко Митровић не пише отворена писма осуђујући самог себе што је Србији подарио такве имбециле.
Да зло буде веће, то створење са аморфном масом уместо мозга које је испричало виц, у првом тренутку је “драстично кажњен” и то одузимањем недељног хонорара. Можете мислити како су га тешко казнили. Када се јавност на друштвеним мрежама пробудила и достигла тачку усијања, то ђубре су избацили из програма. Занима ме шта би било да је уместо те будале такав виц испричао неки од Жељкових фаворита. Да ли би га се одрекао као ономад Мире Марковић? Тешко, за рејтинг нема цене.
Вероватно да је правом креатору свега и свачега, на крају, ипак било непријатно због овога и морао је да узме ствар у своје руке. Позвао је са Црвеног трга свог пајтоса и рекао му да тера фекалују напоље, јер ће им обојици пасти рејтинг. А, рејтинг је најважнији. Сви Жељкови аргументи су пали у воду, а таман је типовао да ће тај лудак да заскочи извесну Хрватицу изиритиран тиме што није задовољна величином његовог вршњака. Покушао је Жељко да убеди, али зна се чијем гласу се мора повиновати, и пар сати касније пресудио је том ништавилу од људског живота. Избацио га је напоље.
Занима ме и шта сада има да каже министар културе. Да ли Ии и даље ради на најважнијем говору у којем ће се покајати што се дрзнуо да нападне ружичасту империју? Министре сада је прилика за туше. Сада се разгоропади и постави те полтроне који су те бесомучно пљували на своје место, сада покрени иницијативу да се смени она чланице РЕМа којој је Пинк важнији од државе. Али, немаш ти петљу за тако нешто. Лепше је седети и смрдети у том смећу, примати кинту и имати привилегије о којима је до скоро могао само да сања. Постоји ли неко у овој држави који ће рећи – доста, како нас више није стид, не може више овако.
И Војвода од фикуса је занемела. Ћути као да ју је лично Жељко залио. Ћути И најпознатији српски дезертер, има важнија посла, подигнута је приправност војних снага због једне вожње чамцем. Онај слинави ни не сме да било шта каже, чека тезе од Прворођеног. А, Прворођени ће да каже да је за све то крив Ђилас, и не само он него и Јеремић, и Обрадовић. Сви су криви, њима и даље није ништа спорно. Вуку своја црева по канализацији имагинаријума убеђујући нас да живимо у златном добу.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa