Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.
ОЧЕКУЈУЋИ НЕИЗВЕСНЕ ДУЕЛЕ
ФУДБАЛ: КОЛУБАРСКО – МАЧВАНСКА ЗОНА (8. КОЛО)

ОЧЕКУЈУЋИ НЕИЗВЕСНЕ ДУЕЛЕ

Раднички гостује у Мионици. Дуел изједначених тимова, победа Шапчане враћа при врх. Богатинци у Осечини траже останак у врху, можда и преузимање лидерске позиције. Дуели овдашњих клубова најнеизвеснији
Пред нама је осмо “зонашко” коло где, на први поглед, једине неизвесне дуеле би требало да одиграју шабачки РАДНИЧКИ и МАЧВА Богатић, док у осталим се фаворити јасно назиру. Изузетак би могао бити окршај у Љигу.
Лошу серију РАДНИЧКИ је прекинуо на најбољи начин, против тима из врха табеле. Игра без грешке на почетку је донела два гола предности, те су и каснији падови остали без најтеже казне. Уз бодове, повратак Јовичића велики је адут Шапчана, што је показао управо меч против БРЕЗОВИЦЕ. Сада “шабачки црвени” путују у Мионицу, екипи која уз РАДНИЧКИ Ваљево има најдужи зонашки стаж. Мењале су се групе, организација, али је РИБНИЦА увек остајала у овом рангу. Обично би мирно дочакела крај сваке сезоне, чему се надају и ове године љубитељи фудбала у Мионици. Почетак није баш у складу са жељама, на четвртини лиге имају свега један тријумф, али су знали да узму бод против лидера из Лешнице, Лајковца, тимова са српсколигашким аспирацијама, али и да намуче, на гостовању Брезовицу. Све бодове до сада су освојили на свом терену, рачунају да ту праве залиху и у наставку. Шапчани нису фаворити, али ни аутсајдери у Мионици, играју атрактивно, нападачки, за разлику од домаћина, најнеефикасније екипе лиге и тима просечне одбране. Победа је циљ оба тима, стилови се разлику, а три бода би другом најстаријем шабачком фудбалском клубу значила због примициања врху и због разбијања психолошке баријере на гостовањима.
МАЧВА је одиграла бриљантно против изузетно јаког ВРЕЛА и уз остале резултате Богатинци су на само два бода од врха. Још боље од позиције на табели изгледа њихова самоувереност. У ОСЕЧИНИ апсолутно могу да рачунају на бодове ако понове игру од суботе, но тешко је одиграти перфектно два пута. Домаћин је после лошег почетка, ухватио ритам. Победио је Раднички, узео бод ЗАДРУГАРУ у Лајковцу, побегао из опасне зоне и сада тражи ослонац на средини табеле. Богатић има бољи тим, неоспорно, но осим првог кола, на гостовањима није био на свом нивоу, те је реално очекивати и овде неизвестан меч. РАДНИЧКИ игра у Мионици у суботу, МАЧВА у недељу у Осечини, оба тима од 14:30.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa