Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
ПОЗНАТО ИМЕ, ДРУГИ КЛУБ
ФУДБАЛ: МАЧВА ГОСТУЈЕ У НОВОМ САДУ

ПОЗНАТО ИМЕ, ДРУГИ КЛУБ

Гостовање у Новом Саду изузетно важно, али у другом плану у односу на именовање новог тренера. До закључења броја није био познат наследник Драгана Аничића. Пролетер можда и најпријатније изненађење СЛ
Како шабачком суперлигашу после дуела на “Карађорђу” следе меч против ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, односно гостовање у Нишу, јасна је важност утакмице против новог суперлигаша, али квалитетног, искусног који је демонстрирао да припада највишем рангу српског фудбала. После, како управа казује, очекиваног, а за већину врло изненађујућег одласка Драгана Аничића у ВОЖДОВАЦ, питање новог тренера МАЧВЕ је добило приоритет у односу на предстојећу утакмицу. Без обзира ко буде извео и предводио тим , бод(ови) су прилично битни. До закључења броја који читате нисмо имали било какву информацију из клуба по питању имена новог шефа струке, а сва нагађања су сувише незванична, без потврде у МАЧВИ и нису важна помена.
ПРОЛЕТЕР, име идеолошког призвука које је прославио некадашњи фудбалски гигант из Зрењанина (данас тим из петог ранга), сада успешно репрезентује други новосадски суперлигаш. Иако су многи са скепсом посматрали њихов пласман у елиту, сврставши их међу кандидате за испадање већ у првој сезони, они су показали да нису неспремни дочекали све изазове. За разлику од ДИНАМА из Врања, мање су причали, више радили, ангажовали добре играче и као резултат свега, ево их на средини табеле, у плеј оф зони! Ма како отежавајуће изгледала чињеница да су морали напустити стадион у Сланој Бари и прећи на “Карађорђе”, није се исказала у резултатима. Победили су у четири утакмице, а међу тим тријумфима су 4:0 на гостовању СПАРТАКУ и 3:1 на гостовању РАДУ. Узели су бод у Сурдулици, Напретку, а само мало среће је недостајало да и ПАРТИЗАН остане бар без два бода на мечу са Новосађанима. У летњем прелазном року ангажовали су искусне играче: Красића, Мићића, Веселиновића, Вукобратовића, Танасина, фудбалере интернационалног и суперлигашког искуства који су дали чврстину екипи Драгана Радојчића. Они су придодати носиоцима Чоловићу, Човићу и Миросављеву, те Новосађани делују заиста сигурно и добро на терену.
МАЧВА је бод и место испод ПРОЛЕТЕРА, последњи пут су се састали у марту 2017. године, када је у Новом Саду шабачки тим славио 2:0. Лошу серију су “црвено-црни” прекинули против БАЧКЕ и нови успех био би изузетно важан пред мечеве са водећим тимовима.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa