Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
ЗА ГОРЊИ ДЕО, ЗА ВРХ
ФУДБАЛ: ЗОНАШИ ПРЕД ДОМАЋИМ НАВИЈАЧИМА

ЗА ГОРЊИ ДЕО, ЗА ВРХ

После пораза од слабије екипе, Шапчани повратак у горњи део траже против Љижана. Обе екипе теже опстанку. Богатић сада у борби за врх, уз улогу фаворита против Брезовице
Јесте терен био гостујући, квалитетом ближи нижим ранговима, али РАДНИЧКИ је квалитетнији тим који је морао однети, не бод, него сва три из Мионице. Ипак, ово сада звучи као “мртво слово на папиру” и остаје у сећању оних који су посматрали меч, а и то сећање биће подређено можда и голу сезоне,бочним маказицама Симанића после прекида и лоше поставке дефанзиве “црвених”. Табела памти другачије, памти три бода домаћих и “нулу” Шапчана. Када би се направила прецизна статистика сви параметри би указивали да је шабачки тим показао више, но на исходишту није било ниједне изгледне прилике, више покушаји који су дали прилку домаћем голману да се истакне. РИБНИЦА је једну прилику искористила. Има за много чиме да жали РАДНИЧКИ, а биће лакше само ако победи ове суботе СПАРТАК из Љига. Још један зонаш са искуством, стари ривал, поново због првенствених обавеза долази у Шабац. Љижани имају циљ да се спасу испадања. Није да су успешни до сада у том науму. Победили су једини тим који је испод њих на табели и то у првом колу, већ седам рунди не знају за победу, а повезали су два пораза на домаћем терену у последња два кола. Против јаких ривала су играли добро, но квалитетом нису могли парирати читав меч. Снивају победу у Шапцу, сада би пристали на бод, но РАДНИЧКИ не сме да се задовољи бодом, већ су три обавеза због односа квалитета и повратка у горњи део и мирног наставка. У Шапцу су “пали” и ДИВЦИ и БРЕЗОВИЦА, свакако квалитетније екипе од Љижана.
МАЧВА држи место при врху, ево већ готово трећину лиге и како истичу у њиховим редовима, неће га лако препустити иако још истичу мирну сезону као циљ. Против ОСЕЧИНЕ нису играли превише добро, али су прекиде, пенал и слободан ударац у последњем минуту претворили у минималну победу. Апсолутно су фаворити против јаке БРЕЗОВИЦЕ, али гости могу да направе изненађење само ако им се допусти да играју јер квалитетне појединце имају у својим редовима. Пажња осталих биће усмерена на Ваљево и велики дерби у том граду, исход који није победа домаћина, уз тријумф Богатинаца могао би их одвести бар до друге позиције, а ако СТОБЕКС шокира Лешницу, чак и до лидерске.
Обе утакмице, у Шапцу и Богатићу, заказане су за суботу, од 14:30.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa