Инфо

18. октобар 2018.18. окт 2018.
ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У УЛИЦИ ТРАВНИЦЕ У МАЈУРУ

Прикључак на мрежу за 30 домаћинстава

У Месној заједници Мајуш шабачки водовод обавља завршне радове на изградњи канализационе мреже у дужини од 1,2 километара. За недељу дана, у улици Травнице на канализациону мрежу прикључиће се 30 домаћинстава. Вредност радова је седам милиона динара.
Директорка шабачког водовода Даниела Ловрин Гавриловић је рекла да је највећи део радова у улици Травнице извело управо ово предузећа, како би се обезбедили најповољнији услови и смањили трошкови.
- Жеља нам је била да максимално смањимо трошкове и да се грађани ове улице прикључе на канализациону мрежу по најповољнијим условима. Грађани су одавно закључили уговоре са Водоводом и то је била наша обавеза да урадимо - истакла је директорка Водовода.
Владимир Братић, житељ улице Трваница, веома је задовољан што ће се ускоро прикључити на канализациону мрежу.
- Чекали смо дуго и дочекали. Водовод то ради веома добро. Много нам значи и због асфалта који ћемо касније да урадимо, али и због септичких јама са којима смо имали проблема. Ово је мајурско Дедиње и то ће са овим радовима и да постане - рекао је Братић.
По завршетку ових радова, шабачки водовод креће у реализацију новог пројекта.
- Почињемо изградњу канализације у Омладинској улици, такође у Мајуру. У току је избор за извођача радова у улици Табановачки пут где је планирана инвестиција од 17 милиона динара и прикључење око 200 домаћинстава на канализациону мрежу.
Грађевинску сезону завршавамо изградњом километра водоводне мреже у Прњавору и на тај начин завршавамо све оно што смо планирали и шта смо се договорили са грађанима Шапца - додала је Ловрин Гавриловић.
Када је реч о плановима за наредну годину, Ловрин Гавриловић је напоменула да је намера да комплетан Јевремовац добије канализацију, а то је око десет километара мреже.
- Ту ћемо морати да радимо комбинацију вакумске и гравитационе канализације због спечифичности терена. Велико интересовање за прикључење на канализацију постоји и у Поцерском Причиновићу. Почели смо преговоре са грађанима ове године, а следеће почињемо и реализацију - истакла је она.
Све радове на изградњи водоводне и канализационе мреже Водовод спроводи властитим средствима.
Н.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa